Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lavine snijega u Italiji odnijele sedam života

koruška
27.12.2009.
u 11:09

U potragu za turistima krenula je spasilačka ekipa, ali je i njih je usmrtila druga lavina u Val Lastiesu, na prostoru Alta Val di Fassa.

RIM – Pod lavinama je u Italiji poginulo sedam osoba. U nedjelju su pronađena tijela dvoje turista, koji su smatrani nestalima, nakon što se na Dolomitima kod Trentina na njih srušila lavina.

U potragu za turistima  krenula je spasilačka ekipa, ali je i njih je usmrtila druga lavina u Val Lastiesu, na prostoru Alta Val di Fassa.

Četvoricu od šestorice alpinista spasitelja (Diego Peratoner, Ervin Riz, Alessandro Dantone i Luca Prinot) poklopila je sinoć lavina i njihova su tijela danas izvučena.

Dvojica alpinista koji su preživijeli lavinu pozvali su upomoć, ali za četvoricu više nije bilo spasa.

Sedma žrtva lavine je 12 godišnji njemački dječak, koji je sa bratom skijao u Soldi u Alto Adigeu i na njih se obrušilo brdo snijega. Jedan brat je poginuo, a drugi je čudom preživio.

Poslije obilnog snijega i niskih temperatura, kiša i zatopljenje izazivaju na planinama slavine, a u dolinama poplave. Rijeke su poplavile u regijama Liguriji, Toscani, Emiliji Romagni i Friuli Veneziji Giuliji. U Veneciji je visoka voda preplavila kale i trgove.

Komentara 3

Avatar skijas
skijas
13:46 27.12.2009.

Polako ali sigurno idemo k vragu.

Avatar punkufer
punkufer
18:10 27.12.2009.

Ovo je doba godine kada ima puno svježeg snijega koji je super za skijanje ali je i opasan zbog lavina. Tragično ali ništa novo.

OB
-obrisani-
00:14 28.12.2009.

zalosno ali ja neidem na skijanje bez maske i ronjalice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije