Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI ZNANSTVENIK
Povratak na članak

Lauc: Zabrana napuštanja županije je potpuno besmislena mjera, evo zašto

"No jedna dobra stvar koja je proizišla iz uvođenja ovih nesretnih mjera je da smo dobili vrlo jasan dokaz da su te zabrane potpuno promašene i nepotrebne"

Komentari 22

ST
struj
22:53 19.12.2020.

Nemogu nikakve mjere smanjiti broj novo oboljelih ako ih se ne pridržavamo. Nekim ljudima je puno važnije rušiti Vladu i samo činiti haos. Virus je jako zarazan i lako prenosiv i treba se strogo pridržavati mjera, kontrola kretanja i bitii odgovorni a ne sve manipulirati.

VL
DU
Deleted user
22:43 19.12.2020.

I sada bi netko na kraju temeljem njihovih različitih stavova trebao donijeti ispravnu odluku. To mi nekako izgleda kako tražiti savjete da se napravi drvena peć.

VL
DU
Deleted user
22:06 19.12.2020.

Razumijem da je za ostale bolesti problem radi ove korone, ali mi nikako nije jasno kako bi to bolesni ljudi lakše dospjeli na liječenje ako je sve otvoreno u odnosu na zatvoreno? I ono otvoreno još uvijek djeluje na zatvoreno.. I djelovati će još dugo. Trebalo bi uzeti primjer nekoga tko mora na pretrage ili operaciju iz nekog manjeg mjesta pa iz grada pa bez vlastitog prijevoza pa nam to prezentirati da mogu razumjeti i oni koji to ne razumiju kao što i ja to ne razumijem. Vikati samo otvoreno ili samo zatvoreno, ničemu ne vodi. To govore i neki sa osnovnom školom.

VL
RV
Rvatska
10:16 20.12.2020.

Koliko punoglavaca sa manjkom kromosona u komentarina.. Odite slobodno u totalitarnu zemlju kao Sjeverna korea ili kina. Cacic se javlja a on najveci cirkusant.

VL
ZT
zeljko.tunjic.5
20:37 20.12.2020.

Lock down znači sve zatvoriti na npr. tri tjedna i crkve i lokale i džamije ...sve osim dućana za hranu. Nema nikakovih događanja ni političkih ni kulturnih ni romantičnih. Svi doma... prošetati oko zgrade kupiti kruh i doma. I eto nema ikakovog kontaktiranja nema ni ikakovih zaraza. A ovak malo jesmo malo nismo, malo živimo, malo umremo...niš od toga. Maske slabo pomažu ...skafandere imaju samo u bolnicama..a virus ulazi u nas putem vlasišta kose, putem ranica na koži, putem kože, putem sluznice oka i vjerojatno i preko ušne šupljine. Maske jednostavno nisu dovoljne da bude jednom jasno zauvijek. Samo za primjer Urugvaj zemlja kao Hrvatska..no siromašnija a broj stanovnika kao hrvatska od 15.03-10.12 2020 ima 114 preminula .Probudimo se radimo nešto jako jako krivo.

VL
CV
cvetkovic
10:11 20.12.2020.

Izdvojeno misljenje je dobro u svakom pogledu radi demokracije ...

VL
MI
mirkomirko3
22:39 19.12.2020.

Nazalost Prof. Lauc prica o stvarima u kojima nije strucna osoba!

VL
DM
drazen.muhvic
21:41 19.12.2020.

Htjeli se riješiti pravih znanstvenika iz tog Savjeta, a ovog redikula ostavili. Neprocjenjivo...

VL
SA
Saskakempa
22:27 19.12.2020.

Bilo bi lijepo da imenom i prezimenom demantira berosa koji je rekao da su se svi slozili oko mjera i da isto tako kaze koji su mu to ministri prijetili, sto je napisao prije par dana. Ono sto lauc i njegov mentor, egotriper bakic, nikada ne pisu su naravno podaci koji ne zastupaju njihove stavove. Tako su nas oboijca uvjeravala da se treba pratiti sranje u ceskoj jer je ona prva usla u drugi val, kad je poceo tamo pad onda se vadi teska artiljerija i govori, prokuzenost, tamni broj, bilo kakve mjere nisu imale smisla. Ok, mozda je i tocno i ako su cesi kao sad varazdinci i medjimurci prokuzeni zasto opet zadnja dva tjedna imaju snazan porast novooboljelih. Vratili su se na razine od prije mjesec dana a vjerovatno ce to i dalje znacajno rasti, prema njihovim stavovima cesi ipak nisu dovoljno prokuzeni jer bolest uzima daha ponovo. Teorija prokuzenosti nije nova samo sto niko ne koze tocno znati kolika je. Lauc barata sa nekakvim 7 do 10 puta vecim brojevima a spanjolci su radili i objavili prije par dana seroprevalentnu studiju gdje je prokuzenost na nivou spanjolske 2.8 puta veca od stvarnog broja, dakle znacajno manje od 10 sto zastupa lauc.

VL
DU
Deleted user
22:37 19.12.2020.

Ovaj Lauc je imao priliku i njegovi savjeti doveli su do toga da smo jedna od najpogođenijih zemalja EU. Hvala mu, neka nadalje savjete čuva za sebe.jer vidimo kuda su nas njegovi savjeti doveli.

VL
FE
fefellerunt
12:49 20.12.2020.

Upravo pad novooboljelih u zadnja 2 tjedna je posljedica zatvaranja birtija, da nije bilo toga imali bi novooboljelih preko 6000 dnevno ,a to znači za koji tjedan preko 200 mrtvih dnevno. Tako da ove tvrdnje nekakvog dr.sci ni počemu ne drže vodu , nego naklapanja bez ikakve potvrde. Da su ranije zatvorene škole broj novooboljelih bi bio još manji . Utjecaj zatvaranja šopingcentara je upitan, jer vrli znanstvenici poput ovoga nikada nisu iznijeli koja su to područja bila največi izvor zaraze, prekomplicirano je to za njihov um i radnu etiku. Zatvaranje županija po ovim uvjetima je malog smisla, ako se uzme u obzir da će se više od četvrtine stanovnštva moći neometano kretai (zagreb i zagrebačka županija) . Jedino pametno što je ovaj rekao , je važnost vlage zraka u prostorijama, ali to je znala i moja pokojna baba bez osnovne škole i koja nije dobila kune od držace za svoj um i znanje ,nego je davala državi kkao bi iznjedrila ovakve umove poput lauca i đikića

VL
DU
Deleted user
22:36 19.12.2020.

Dosadni ste više s koronom. Olmissum osvojio kup Hrvatske!!!

VL
FM
fmihoci1
22:12 19.12.2020.

... laucijada u nastavaka 100, citat: ... "koronavirus ljeti ne djeluje" ---- pa se on sam, lauc od laucijade, u hrvatskomu ljetu a.d. 2020., razbolio --- od koje, ono, bolesti? --- od covida-19, koji ljeti odmara ...

VL
MA
Maux
21:55 19.12.2020.

Ne postoji razlika u rezultarima otvorenih i zatvorenih zemalja Slovenija 1.05/1000 smrtnost Švedska 0.77/1000 smrtnost Hrvatska 0.70/1000 smrtnost Kome nije jasno neka i dalje prati "skupštinu opštinu kriznog proleterskog štaba za borbena dejstva protiv koronavirusa"

VL
Avatar Asterix
Asterix
22:28 19.12.2020.

U Zagrebu je pad broja zaraženih ako se ne računaju brzi testovi, kada se pribroje onda je porast.

VL
PE
penelopea101qq
22:36 19.12.2020.

Za one kojima jos nije jasno, EU-ropska klaonica vam se raspala i bankrotirala izlaskom Britanije iz te zlikovacke tvorevine 4.Reicha, Znate da sam vam ja o tome nadugo i nasiroko pisala, i odmah isti dan kada je Bristanija izisla naa referendum rekla da je to kraj EU-ropske ludnice i da Britanci nece praviti nikakve ugovore s njima, i sve ovo u slovo predvidjela. Nama sto zivimo u suverenoj i urednoj pravnoj drzavi direktne demokracije je to sve kristalno jasno, posto mi MORAMO biti politikci i ekonomski obrazovani, obzirom da ovdje u CH suvereni narod sam kroji unutarnju i vanjsku politiku, i mora znati sve u detalje sto se dogadja u svijetu, da bi znao ispravo izabrati smjer ekonomije i politike za svoju zemlju. Dakle da ponovim jos jednom: EU-ropska unija vam se raspala i bankrotirala!!! i zato sada pod hitno morate vani i vi, na referendum za izlazak iz te klaonice, formalno potegnuti referendum, da se to odvija, dok se vi preustrojite na zapadnu polutku globusa, ( Njemacka vam nije Zapad, oni su kroz citavu svoju mracnu i zlikovacku povijest ratovali protiv Zapada ), da spasite svoju suverenu drzavu, a s tim i demokraciju u svojoj zemlji ( demokarcija ne moze postojati bez svoje suevrene drzave ), inace kada ratom budete morali oslobadjati svoju zemlju od bolesnih nacista, necete vise moci biti demokarcija, nego cete se morati vracati na socijalizam, isto kao nakon 2,sv, rata, ako se sada sve ovo ne uradite kako sam vam objasnila! Nadam se da smo se razumijeli!!!

VL
PE
penelopea101qq
22:14 19.12.2020.

To nisu nikakve ''mjere'' nego prisilno instaliranje nacistickoga 4.Reicha u EU-ropskoj klaonici , i prsilno gasenje male i srednje privrede, gdje samo nacisticke korporacije ostaju da rade, sto je ekonomska doktrina nazi/fasizma sto je Anemicni nstalirao u Hrvatskoj. Bolesni domacii izdajnik jos gori od Ante Pavelica.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.