Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA IGRA
Povratak na članak

Laserskim zrakama ometaju pilote i ugrožavaju promet

Prošle je godine zabilježeno četiri puta više slučajeva ugrožavanja sigurnosti zračnog prometa uporabom laserskih zraka u odnosu na 2010. godinu

Komentari 3

Avatar tituš
tituš
12:51 24.03.2014.

Nije poznato kako bi laserska zraka sa zemlje smetala pilotu u zraku. Pogledamo li malo kut slijetanja zrakoplova i eventualno mogućnosti od kuda bi zraka mogla dolaziti, nekako nije spojivo, osim ako ima laserskih zraka koje se lome. Jadni piloti nikako se ne mogu odvojiti od stjuardesa dok slijeću pa traže izgovor u laserima!

VL
Avatar nijeminišta
nijeminišta
13:35 24.03.2014.

zaista besmisleno - kako to nekakva igračka od lasera može ugroziti avion? kako može zaslijepiti pilota sa 500 m udaljenosti? kako uopće može doći pilotu u oko kad je avion i kod slijetanja i kod polijetanja dignut nosom prema gore?

VL
CH
chemica
13:41 24.03.2014.

Baš gledam kako su Ameri osudili balonju na 30 mjeseci zatvora jer je učinio, a na kraju i priznao nešto "nemoguće". Igrao se s laserom. Bio je tako gljup da je usmjerio snop i na policijski helikopter.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.