Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI OD 1992.

Larry Ellison vratio America's Cup Amerikancima

Larry Ellison
Foto: Reuters
1/2
15.02.2010.
u 09:28

Softverski tajkun, četvrti najbogatiji čovjek svijeta, u Valenciji je svojim trimaranom pobijedio Švicarca Bertarellija, također jednog od najbogatijih ljudi svijeta.

Čudo tehnologije, jahta BMW Oracle USA-17 s tri trupa i 64 metra visokim jedrom nalik avionskom krilu, s prednošću od skoro 3 km pobijedilo je švicarsku jahtu Alinghi 5, branitelja naslova, i u SAD vratilo najstraiji sportski trofej na svijetu, koji se dodjeljuje od 1851.

Legendarna srebrna "stara kanta" ide u vitrine Golden Gate Yacht Cluba u San Franciscu zahvaljujući naporima posade skippera Russella Couttsa, koji je taj trofej već osvajao, i 65-godišnjem Larryju Ellisonu, članu posade i vlasniku tog čuda od broda, koji mu nije bio problem financirati jer je basnoslovno bogat, osnivač slavne softverske tvrtke Oracle. (No, ni Švicarac Ernesto Bertarelli, vlasnik Alingi Racinga i branitelj naslova, nije siromašan, tako da je to bila utrka tko će bolje uložiti svoj novac u tehnološke inovacije tehnologije jedrenja.)

Larry Ellison vratio je "staru kantu" u SAD prvom pobjedom Amerikanaca nakon 1992., a nije prvi sportski tajkun koji je pobijedio u najstarijem službenom sportskom natjecanju na svijetu; 1977. je za SAD taj trofej obranio ted Turner, koji je tri godine kasnije osnovao CNN.

Komentara 1

RA
Raven
21:40 15.02.2010.

ma daj molim te bogataš bolji od bogataša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije