Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Lani 700, a ove godine će tisuću osnovaca naučiti plivati

''naučimo plivati'', djeca , bazen, vinkovci portal (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
01.03.2013.
u 11:54

Projekt za učenike vinkovačkih osnovnih škola "Vinkovci plivaju" počinje početkom sljedeće školske godine.

Dvoransko plivalište Lenije u Vinkovcima prošle je godine provelo projekt učenja plivanja za učenike osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije gdje je 700 osnovaca naučilo plivati, a za ovogodišnji projekt prijavilo se tisuću osnovaca. Provedenom anketom utvrđeno je da dvije trećine osnovaca ne može samostalno preplivati 25-metarski bazen što je kriterij za plivače početnike. Projekt ima dva programa - obuka neplivaća i korektivno plivanje i sve uz suglasnost Ministarstva prosvjete, znanosti i športa.

- Programi sadrže 16 sati obuke, 8 puta po dva sata, a učenici u pratnjih učitelja dolaze organiziranim prijevozom na dvoransko plivalište jedanput tjedno. Za ovogodišnji projekt prijavilo se 1 000 učenika iz 30 mjesta naše županije i u prvom ciklusu do Uskrsa program će proći 560 učenika, a u drugom ciklusu od travnja do lipnja, prijavljeno je 450 učenika. Projekt za učenike vinkovačkih osnovnih škola "Vinkovci plivaju" počinje početkom sljedeće školske godine. Svrha projekta je podići razinu plivačke pismenosti djece, a cilj da djeca usvoje osnovne plivačke vještine i tehnike za siguran boravak u vodi - kaže Željko Ilić, direktor gradske tvrtke Periska koja gospodari vinkovačkim zatvorenim bazenima dodajući kako obuku plivanja sufinancira županija te općine i gradovi kako bi roditelji imali što manji izdatak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije