Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS NA AUTOCESTI U MAĐARSKOJ

Lančani sudar kod Budimpešte: Sudarilo se 37 auta i 5 kamiona, izgorjela vozila, ima ozlijeđenih

sudar kod Budimpešte
Foto: police.hu
1/7
11.03.2023.
u 19:36

Sumnja se da je nesreću uzrokovala prašina koja se iznenada digla zbog nevremena pa je smanjila vidljivost na autocesti

Na autocesti M1 kod Budimpešte danas oko 14.25 sati došlo je do lančanog sudara u kojem je sudjelovalo 37 automobila i pet kamiona. Mađarska policija izvijestila je da je 19 vozila izgorjelo u nesreći, a 36 ljudi je ozlijeđeno te je jedna osoba u životnoj opasnosti. Trinaest osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede. Policija je zbog nesreće zatvorila autocestu u oba smjera. 

- Sukladno protokolu za masovne nesreće, alarmirali smo nekoliko spasilačkih helikoptera i više kola Hitne pomoći, koji su stigli na mjesto događaja. S obzirom na veliki broj ozlijeđenih, unesrećeni su transportirani u nekoliko okolnih bolnica, a uz pomoć spasilačkih helikoptera teško ozlijeđene po potrebi smo prevezli i udaljenije bolnice - rekao je Pál Győrfi, glasnogovornik Nacionalne službe hitne pomoći. 

Sumnja se da je nesreću uzrokovala prašina koja se iznenada digla zbog nevremena pa je smanjila vidljivost na autocesti. U tijeku je uklanjanje vozila s ceste te je promet zbog toga u zastoju. Autocesta će se ponovno otvoriti kada se uklone sva vozila s nje. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

PV
prcko.vita
07:54 12.03.2023.

Spasilački helikopteri, ali nama je ipak važnije što je Plenković rekao za Milanovića, i obrnutno. Mi ćemo spasilačke helikoptere nabaviti za jedno 100 godina.

ZW
zweistein
21:01 11.03.2023.

jel to čačić u špeceraju preko grane?

Avatar Babakata
Babakata
00:58 12.03.2023.

Zar nije to Srbija ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije