Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konverzija kredita

Lalovac: Nisam provjeravao priče o rušenje zakona o švicarcima, Omejec: Ne zloupotrebljavajte poziciju Ustavnog suda

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.10.2015.
u 17:35

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je novinarima pred zgradom Ministarstva financija da je i on čuo za priče da bi u tjednu nakon izbora Ustavni sud mogao srušiti zakon o konverziji kredita, ali on kao ministar nema mogućnosti niti je pokušavao provjeriti istinitost tih ''rekla-kazala'' priča

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je novinarima pred zgradom Ministarstva financija da je i on čuo za priče da bi u tjednu nakon izbora Ustavni sud mogao srušiti zakon o konverziji kredita, ali on kao ministar nema mogućnosti niti je pokušavao provjeriti istinitost tih ''rekla-kazala'' priča koje su potaknule jednog od aktivista Udruge franak Denisa Smaju da se povuče iz Udruge jer je shvatio ''da su mali ljudi pijuni i ne mogu pobijediti u igri velikih''.

Denis Smajo pozvao se na riječi ministra da su se neki članovi HDZ-a i neke banke dogovorile s Ustavnim sudom. Ministar Lalovac potvrdio je da je razgovarao sa Smajom, ali nije potvrdio njegove riječi.  

Lalovac ponavlja da Vlada ima druge mehanizme kojima će zaštiti građane ako kojim slučajem zakon padne na Ustavnom sudu, premda je i dalje uvjeren da do toga neće doći. Pozvao je i oporbu da se izjasni o sudbini zakona. Reagirala je i Udruga franak koja smatra da su nagađanja o rušenju zakona miješanje u rad Ustavnog suda i najviše štete dužnicima. 

>> Lalovac: Država ima instrumente, ucjene neće pomoći 

>> EK zabrinut, ali bez stava o Lalovčevoj konverziji 

>> Udruga Franak: Zastrašivanje naših članova kao alat u političkoj utakmici?

Komentara 66

VU
vukojarac23
14:31 12.10.2015.

Nas pametni ministar je to znao od pocetka a konverzija kredita je neizbjezna. Prepirka vladajucih sa bankama je bio samo igrokaz dodvoranvanja biracima pred izbore.

DU
Deleted user
14:38 12.10.2015.

Ovi SDPovci su sada i vidoviti, hehe, gdje im je vidovitost bila prije 4 godine da vide do kuda će dovesti Hrvatsku pa da još tada podnesu ostavke. Ili ih savjetuje Vidoviti Milan?

DU
Deleted user
14:51 12.10.2015.

Meni je dosta vaše zaštite za bar 4 života,nikad više mojeg glasa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije