Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospa od suza

Lako za sušu, ali treba paziti da nam srca ne ostanu suha

Gospa (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/6
24.08.2012.
u 12:51

Nakon misnog slavlja u župnoj crkvi održano je klanjanje pred Presvetim

U Svetištu Gospe od suza u Pleternici počela je devetnica koju ove godine predvodi benediktinac p. Jozo Milanović iz jedinog samostana benediktinaca u Hrvatskoj koji se nalazi u Ćokovcu na otoku Pašmanu. Već prve večeri na Gospinu brdu kraj župne crkve okupilo se mnoštvo vjernika iz Pleternice i okolnih župa. Na početku slavlja sve je pozdravio župnik i rektor svetišta preč. Antun Ćorković.

– Ni ove velike suše i vrućine neće nas satrti, ali trebamo paziti da naše srce, duša i savjest ne ostanu suhi – kazao je pozdravljajući predvoditelja slavlja i sve nazočne župnik Ćorković.

Pozdravljajući hodočasnike, p. Milanović kazao je da je iznenađen velikim mnoštvom vjernika te mu se čini kao da je zadnja i najvažnija večer devetnice.

– Okupiti se oko oltara Gospodnjeg i naše nebeske Majke velika je čast koja nam je darovana. Prije svete mise treba se pokajati za svoje grijehe i sušu suza pokajnica, odnosno iskrenog kajanja jer lako za ovu vremensku sušu, za nju nismo krivi – kazao je p. Milanović.

Nakon misnog slavlja u župnoj crkvi održano je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje su predvodili župnik Marko Pišonić i mladi iz župe Preobraženja Gospodnjega iz Bučja, a oni su molili i krunicu svjetla prije početka misnog slavlja.

Komentara 1

RO
rokas
14:53 24.08.2012.

Joj šta ga seru ovi čuvari stoke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije