Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lako za sušu, ali treba paziti da nam srca ne ostanu suha

Nakon misnog slavlja u župnoj crkvi održano je klanjanje pred Presvetim
24. kolovoza 2012. u 12:51 1 komentara 4 prikaza
Gospa (1)
Foto: Ljiljana Marić
Pogledajte galeriju 1/6

U Svetištu Gospe od suza u Pleternici počela je devetnica koju ove godine predvodi benediktinac p. Jozo Milanović iz jedinog samostana benediktinaca u Hrvatskoj koji se nalazi u Ćokovcu na otoku Pašmanu. Već prve večeri na Gospinu brdu kraj župne crkve okupilo se mnoštvo vjernika iz Pleternice i okolnih župa. Na početku slavlja sve je pozdravio župnik i rektor svetišta preč. Antun Ćorković.

– Ni ove velike suše i vrućine neće nas satrti, ali trebamo paziti da naše srce, duša i savjest ne ostanu suhi – kazao je pozdravljajući predvoditelja slavlja i sve nazočne župnik Ćorković.

Pozdravljajući hodočasnike, p. Milanović kazao je da je iznenađen velikim mnoštvom vjernika te mu se čini kao da je zadnja i najvažnija večer devetnice.

– Okupiti se oko oltara Gospodnjeg i naše nebeske Majke velika je čast koja nam je darovana. Prije svete mise treba se pokajati za svoje grijehe i sušu suza pokajnica, odnosno iskrenog kajanja jer lako za ovu vremensku sušu, za nju nismo krivi – kazao je p. Milanović.

Nakon misnog slavlja u župnoj crkvi održano je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje su predvodili župnik Marko Pišonić i mladi iz župe Preobraženja Gospodnjega iz Bučja, a oni su molili i krunicu svjetla prije početka misnog slavlja.

SEZONA TERASA
Hrvatski grad kafića: Da ih obiđete sve trebalo bi vam 14 dana. I svaki dan treba sjesti u 14 kafića...
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno