Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dell Latitude Z

Lagani i 
tanašni laptop s bežičnim punjenjem

dell
Hrvoje Šarić
03.10.2009.
u 17:03

Dell Latitude Z je nakrcan nevjerojatnim tehnologijama: primjerice, dovoljno je da se vlasnik ustane i otiđe od laptopa da se on automatski zaključa - web kamera (od dva megapiksela) primijetit će da ga nema i uključiti zaštitu.

Dell je ovog tjedna predstavio svoj najskuplji laptop, skuplji čak i od prestižnog modela Adamo. S razlogom: Latitude Z je tanak kao Adamo - na najtanjem dijelu mjeri centimetar i pol, a na najdebljem dva centimetra - otprilike koliko i USB priključak. Teži dva kilograma - nevjerojatno malo za laptop sa 16" ekranom.

 

Dell Latitude Z je nakrcan nevjerojatnim tehnologijama: primjerice, dovoljno je da se vlasnik ustane i otiđe od laptopa da se on automatski zaključa - web kamera (od dva megapiksela) primijetit će da ga nema i uključiti zaštitu. Vlasnik ga može zaključati i tako da jednostavno mahne čip karticom (onom koja služi za ulaz u tvrtku); beskontaktni čitač kartica će to registrirati, a laptop će shvatiti da je radno vrijeme gotovo.

Laptop ima mogućnost bežičnog punjenja baterije: dovoljno je nasloniti ga na stalak koji generira elektromagnetsko polje i baterija će se napuniti kao da je priključena na električnu mrežu.

Ključne riječi
g

Komentara 1

AG
Agramer198
08:53 05.10.2009.

Špica! A ko bu mi ga kupil?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije