Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Lagane plastične vrećice će se naplaćivati ili ćete imati limit od 90 godišnje po stanovniku

plastična vrećica
Foto: Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL
22.11.2014.
u 22:13

Ovo je direktiva oko koje je RH najviše lobirala otkako je ušla u EU.

Europski parlament i Vijeće postigli su konačan dogovor o direktivi koja je trebala zabraniti lagane plastične vrećice, ali u konačnom dogovoru ta zabrana je oslabljena i umjesto nje sada se propisuju dvije mjere koje svaka od 28 država može odabrati.

Ili će od 2019. zabraniti besplatnu podjelu plastičnih vrećica debljine između 15 i 50 mikrona ili će se pobrinuti da njihova potrošnja od 2020. ne bude veća od 90 vrećica po glavi stanovnika godišnje. Ovo je direktiva oko koje je RH najviše lobirala otkako je ušla u EU. Izgubila je kad je prije mjesec dana preglasana, ali jučer je podržala ovaj konačan kompromis.

>> Bruxelles propisuje širinu vrata na vlakovima, a tramvaji u Bruxellesu imaju najuža vrata u EU 

>> Na sniženu robu može se podnijeti reklamacija i trgovac je mora prihvatiti

Komentara 5

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
03:08 23.11.2014.

Na plin zivota co2 koji izdisemo uveli su nam porez.... samo jos malo pa ce mo morati placati porez po ml ispisane pisake....

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
03:10 23.11.2014.

Nego kad ce propisati ISO koliko je dozvoljeno banana da bude zakrivljena?

TH
than
13:38 23.11.2014.

Nema brige, jer kod nas ce se naplacivati. Ako i uvedu tih 90 komada. To je 7.5 vrecica mjesecno. Cesce kupujem samo salatu, a kamoli ostalo voce i povrce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije