Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLOKADE GRAĐANA

Laburisti: Tko je Vinkovčanima ukrao budućnost?

Vinkovci
Goran Ferbežar/PIXSELL
16.05.2014.
u 11:48

"Svaki radno sposoban stanovnik našeg grada dužan je 7618 kuna"

Vinkovci - jedan od najdulje neprekidno naseljenih gradova u ovom dijelu Europe, grad u kojem su živjeli Kelti i dva Rimska cara i koji je bio treći po važnosti i veličini još u Panoniji Secundi, suočava se s razdobljem koje podsjeća na vrijeme Osmanlijskih osvajanja ovog područja i rascjepkivanjem njegova urbanizma. Ovaj put ne govorimo samo o sve većem odljevu stanovništva, nego i o razaranju dostojanstva naših sugrađana. Grad na Bosutu se, prema zadnjim podacima Fine, nalazi na dvije kritične rang liste, na listi 25 gradova s najvećim brojem blokiranih građana i rang listi 25 gradova s najvećim iznosom blokade njihovih građana. 2.788 Vinkovčana ima blokirane račune, što je 11,78% radno sposobnih Vinkovčana - navodi se u priopćenju vinkovačkih Laburista kojega potpisuje predsjednica Marina Budimir.

Ono što nas zabrinjava je ukupan dug svih Vinkovčana, koji prema zadnjim podacima Fine iznosi preko sto osamdeset milijuna kuna (180.319.206,38 kn)! Svaki radno sposoban stanovnik našeg grada tako je dužan 7618 kuna. Ako uzmemo u obzir da je istovremeno 35% radno aktivnih sugrađana na evidenciji nezaposlenih, pitamo se kako i kada će Vinkovčani, građani s najmanjim plaćama u Hrvatskoj vratiti ove novce? Nade za nova zapošljavanja nema, jer ponude poslova nema. Grinch je ukrao Božić, a Vinkovčanima je netko ukrao budućnost. I ne, nije nam cilj prozivati imena, naši sugrađani to vrlo dobro znaju. Ovaj put prozvat ćemo Grincha, jer on je poznati kradljivac - dodaje se u priopćenju.

>> Lesar: Ako razdužujemo poduzeća, moramo i građane izvući iz dužničkog ropstva

Komentara 1

JN
Justice.No.1.
14:19 16.05.2014.

Pa ukrao im je onaj tko vodi taj grad i okolicu, znaju ljudi tko je koliko bio na vlasti i tko je odgovoran za napredak i neka imenuju te ljude i koliko su radnih mjesta otvorili za mlade i koliko tvrtki i industrije privukli u taj grad, a neka se izbace iz sfere zaposljavanja stranacki i obiteljski clanovi koji su zaposljeni po drzavno/javnim sluzbama/poduzecima kao uhljebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije