Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na optužbe

Laburisti: Miješate kruške i jabuke, mi nigdje nismo na vlasti

Dragutin Lesar
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
09.04.2013.
u 15:44

"Želimo naglasiti da smo kao svaka druga politička stranka podložni državnoj reviziji te da su sva naša dosadašnja financijska izvješća od strane Državne revizije dobila pozitivnu ocjenu", pišu Hrvatski laburisti.

Hrvatski laburisti, na čijem čelu se nalazi Dragutin Lesar, odgovorili su udruzi Partnerstvo za društveni razvoj koja je jučer objavila da je vjerojatnost \"povrata uloženog novca za trgovačka društva koja su sudjelovala u financiranju\" te stranke 22,85 posto.

\"Parametar o \'vjerojatnosti povrata uloženog novca za trgovačka društva koja su sudjelovala u financiranju političkih stranaka\', a koji je predstavljen na stranici Integrity Observers, teško da se može odnositi na Hrvatske laburiste, obzirom da Hrvatski laburisti ne sudjeluju u tijelima izvršne vlasti na državnoj razini i lokalnoj razini (općine, gradovi, županije). Također, Hrvatski laburisti ne sudjeluju u donošenu odluka u javnim i državnim poduzećima obzirom da nemaju svojih predstavnika u upravama tih kompanija. Time smatramo metodologiju koja uspoređuje stranke koje sudjeluju u izvršnoj vlasti i Hrvatske laburiste koji uopće nemaju svojih predstavnika u izvršnim vlastima (na lokalnoj, državnoj razini) kao uspoređivanje krušaka i jabuka\", priopćili su iz Hrvatskih laburista.

Osvrnuli su se i na prijavu koju je Udruga Partnerstvo za društveni razvoj podnijela protiv nekoliko političkih stranaka zbog kršenja Zakona o javnoj nabavi \"u svim kategorijama koje propisuje Zakon\".

\"Vezano uz jučerašnju prijavu političkih stranaka udruge Partnerstvo za društveni razvoj Hrvatski laburisti želimo naglasiti da smo kao svaka druga politička stranka podložni državnoj reviziji te da su sva naša dosadašnja financijska izvješća od strane Državne revizije dobila pozitivnu ocjenu, što znači da Državna revizija nije imala zamjerki na financijsko poslovanje Hrvatskih laburista i da Državna revizija smatra da se Zakon o javnoj nabavi ne odnosi na političke stranke. Kako bi otklonili svako nedoumicu, u Saboru ćemo pokrenuti postupak tumačenja zakona\", zaključili su iz Laburista koji ističu da su za sva izvješća od Državne revizije dobili pozitivnu ocjenu.

>>Prvi stvarni test pravne države – Jesu li stranke iznad zakona!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije