Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije sretna u SDP-u

Laburisti hoće Holy za svoju gradonačelnicu

'07.06.2012., Zagreb, - Ministrica zastite okolisa Mirela Holy podnijela je ostavku zbog e-maila celniku HZ-a.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
19.10.2012.
u 21:58

U SDP-u ljuti na Holy, trebala im je reći da je razočarana

Laburisti Dragutina Lesara zasad su jedina stranka koja je apsolutno uspjela iznenaditi odabirom moguće kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba na lokalnim izborima u svibnju. Kandidaturu su ponudili SDP-ovoj Mireli Holy, potvrđeno nam je jučer u toj stranci. Iako bivša ministrica zaštite okoliša zasad ne potvrđuje da je pristala na ponudu Laburista, ona u Dnevniku HTV-a to nije ni demantirala.

Kratko je tek rekla da je i dalje članica SDP-a. Izvor iz Laburista neslužbeno kaže da priča o Holy kao kandidatkinji za Zagreb ne bi ni izašla da nije skoro pa gotova stvar. Lesarova ekipa ne samo da je iznenadila odabirom kandidatkinje, koja unatoč smjeni zbog mejla kojim je tražila zaštitu radnog mjesta za suprugu SDP-ovca ima dobar imidž i uživa popularnost javnosti, nego su zadali i izravan udarac SDP-u.

Osim što im grizu glasove, Laburisti im sada, po svemu sudeći, i kradu članove. SDP-ova kandidatura blijedog Davora Bernardića bila je posve očekivana, dok je Holy, pristane li na ponudu Laburista, sasvim neočekivana igračica u bitki za Zagreb i iznimno opasna konkurencija mladom Bernardiću.

Razgovori s Mirelom Holy još traju. Ali ono što ona radi i što rade Laburisti vrlo je blisko – rekao nam je Branko Vukšić iz Laburista. Holy je opisao kao poštenu, pametnu, obrazovanu i vrijednu osobu, po njemu, idealnu buduću gradonačelnicu. Štoviše, Laburisti najavljuju još iznenađenja. U SDP-u su pak o Holynom mogućem prelasku u redove Laburista doznali iz – medija. Igor Dragovan, glavni tajnik te stranke, kratko kaže da je vidio prilog na televiziji, ali da koliko on zna Holy nikome u stranci nije ništa o tome rekla. Neslužbeno se u SDP-u čuje da ako Holy zaista razgovara s Laburistima onda to nije nimalo korektono. Ako Holy smatra da u SDP-u nema dobru poziciju, ako je razočarana, smatra se oštećenom, onda je to, kažu u SDP-u, trebala reći.

-Nije trebala dovesti do granice preko koje stranka ne može prijeći – kaže nam izvor u SDP-u.

Situacija na zagrebačkoj političkoj pozornici definitivno se zahuktava, uz Bernardića i moguću Holy, na gradonačelničku fotelju ponovno puca i aktulani gradonačelnik Bandić, ali i poduzetnik Vladimir Ferdelji uime HSLS-a i HSS-a. Čeka se HDZ-ov kandidat.

Komentara 32

DU
Deleted user
22:29 19.10.2012.

Ako pristane, ja ću glasati za nju.

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
22:24 19.10.2012.

Prava zena na pravom mjestu, treba njoj dati podrsku

KF
kfuntak
22:19 19.10.2012.

Dobra ideja. Nije Holy u SDPu u takvoj poziciji zbog vlastite ambicije nego zbog principijalnosti zbog koje je morala napustiti ministarsko mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije