Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENCI DOĐITE

Kvarner predstavljen slovenskim turistima

07.04.2009.
u 17:01

LJUBLJANA - Kvarner - jadranski zaljev srednje Europe, moto je pod kojim je slovenskim turističkim agencijama i novinarima danas u Ljubljani predstavljena ovogodišnja turistička ponuda Kvarnera, zajedno s obilježavanjem 120. godišnjice organiziranog turizma i ponudom otoka Raba.

Kvarneski otoci i Opatija, Rijeka, Novi Vinodolski, Crikvenica... među slovenskim su gostima iznimno omiljeni. - Na Krku je toliko slovenskih gostiju da je jedan njegov dio dobio naziv “mala Ljubljana”, na Lošinj više od 30 posto gostiju dolazi iz Slovenije, a omiljeno im je i zaleđe s Gorskim kotarom.

Među slovenskim je agencijama dobro primljena praksa kvarnerskih turističkih djelatnika koji su informativni materijal pripremili na slovenskom. Lani je Kvarner ugostio 303 tisuće Slovenaca koji su ostvarili milijun i 611 tisuća noćenja, rekao je direktor predstavništva HTZ-a u Ljubljani Goran Blažić. Novi investicijski zamah u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i infrastrukturi detaljno je predstavio predsjednik TZ-a Primorsko-goranske županije Kazimir Janjić, a da će gostima vrijednost njihova novca na Kvarneru ove godine biti veća nego ikad, najavila je Renata Vincek iz TZ-a Kvarner. (v.z.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije