Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi napuštaju Crnu Goru

Kvadrat plaćali 3500 eura, a sad prodaju za 1700

budva rivijera
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.08.2015.
u 12:17

U Budvi ističu da je neizvjesno kada će situacija biti bolja. Pojedinci i dalje tvrdoglavo drže cijene koje nema tko platiti. I najzanimljivije od svega – i dalje nastavljaju graditi

Cijene nekretnina drastično su pale na crnogorskom primorju ove godine. Novoizgrađene stambene višekatnice mahom zjape prazne. Za mjesec dana, kad prođe sezona, turiste će zamijeniti građevinari. Treba završiti započete objekte, uglavnom stambene, čiji su radovi stali prije ljeta. Prema broju građevinskih dozvola koje je općina Budva izdala investitorima, na jesen će početi gradnja novih objekata, uz same ceste i parkove. Riječ je uglavnom o stambenim objektima.

Međutim, za brojne stanove u novim zgradama na budvanskoj rivijeri, interes je slab. Ljetos je prodano malo stanova, pišu Večernje novosti. Novoizgrađeni stambeni objekti velikih površina s puno katova nedaleko od mora, uglavnom zjape prazni dulje vrijeme. Čekaju kupce kojih nema. Razlog tomu je velika ponuda i slaba kupovna moć nekadašnje srednje klase. U Budvi se cijena četvornog metra drži oko 1600 eura. "Kada 'zamiriše' keš, može malo i niže."

U ponudi je i veliki broj vila u okolici Budve, oko plaža Jaz i u Bečićima. Raskošne kuće s bazenima, površine od 250 do 300 kvadrata, nude se za 200.000 do 300.000 eura. Najveći interes za njih su imali Rusi, no oni danas svoje vile i stanove koje su skupo platili u vrijeme "invazije" 2007.-2008. danas prodaju po znatno nižoj cijeni.

"Nedavno mi se povjerio Rus koji ima sedam luksuznih stanova s garažama u Budvi, da ih sve prodaje. Cijena po kvadratu je 1700 eura, a plaćao ih je po 3500. Sigurno plaća ogroman porez na nekretnine, "nabralo" mu se 25.000 za nekoliko godina. No, i po toj dvostruko nižoj cijeni ne može naći kupce", priča momak iz Petrovca koji dobro poznaje stanje u prometu nekretnina.

Iz agencija za ističu da je ekonomska kriza jedan od glavnih razloga slabe prodaje. No, tu je još jedan razlog: nerealne cijene koje su vrijedile prije dvije-tri godine odbile su i one koji bi htjeli doći u Crnu Goru. U Budvi ističu da je neizvjesno kada će situacija biti bolja. Pojedinci i dalje tvrdoglavo drže cijene koje nema tko platiti. I najzanimljivije od svega – i dalje nastavljaju graditi. 

>> To je strašno! Prevlaka ja naša, Crna Gora nema nikakva prava

Komentara 4

AA
aabbcc
19:50 24.08.2015.

a sad prodaju za 1700___ a na kraju ce prodati za 700 eura/kvm i ko im je kriv sto su sami seb nabijali cijene.

DU
Deleted user
12:38 24.08.2015.

Valjda "upola nižoj cijeni ne može naći kupce"...

MX
Mister X
13:10 24.08.2015.

Hoćete jeftine stanove Odra kraj Zagreba .. od 600 - 800 eura / m2 ... a mi smo prije plaćali Pašaliću 1800 eura . Uvjek se na balkaniji nađe sistem i vid pljaćke ( Pretvorbarenjem , pljačkom umirovljenika , Ljubljanskomskom bankom , Švicarcima ili cijenama i ucijenama !) ... , Ili ne isplaćivanjem zarada ! Preskupim bijednim zdravstveno socijalnim uslugama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije