Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanovi

Kvadrat kuće u Bednji ne bi smio biti skuplji od 700 ili 800 eura

stanovi (1)
Ljiljana Risek
01.03.2011.
u 13:43

Riječ je o prvom projektu u Hrvatskoj, u kojemu bi se objedinjeno iskoristile sve pogodnosti i potpore resorna ministarstva, APN-a i Fonda za energetsku učinkovitost

 Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša pružit će potporu Općini Bednju u gradnji stanova i nove ulice koja će se probiti na potezu od Trga sv. Marije do Gajeve ulice. Riječ je o kapitalnom projektu kojim se mladim obiteljima toga pasivnoga kraja želi ponuditi kvalitetno i jeftino rješavanje stambenoga pitanja i tako ih stimulirati da se ne iseljavaju, već da se trajno nastane u Bednji.

Budući da sve tri spomenute institucije, svaka u svojemu resoru, imaju programe namijenjene pomoći područjima posebne državne skrbi u koje spada i Bednja, dogovoreno je da se njihove potpore i pogodnosti objedine u zajedničkom projektu gradnje samostalnih objekata u novoj ulici u općinskom središtu.

– Riječ je o prvom takvom projektu u Hrvatskoj, koji bi se objedinjeno proveo na jednom mjestu. Konkretno, u Bednji to znači gradnju samostalnih kuća s okućnicom (odustali smo od prvobitnog projekta gradnje kućica u nizu). Imajući u vidu povoljne uvjete kreditiranja koje nudi APN, cijena stambenog prostora ne bi smjela biti veća od 700 do 800 eura po četvornom metru – izjavio je Zlatko Koračević, predsjednik saborskog Odbora za regionalni razvoj. Potvrdio je da je taj projekt dogovoren na sastanku s direktorom APN-a mr. Grgom Ivezićem, ravnateljem Fonda za energetsku učinkovitost Zlatkom Ivanišem i državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja Stankom Janićem.

– Budući da su za novu ulicu projekti dovršeni, sljedeći korak bit će izrada idejnog rješenja i troškovnika, da bi se došlo do preliminarne cijene gradnje i stambenog „kvadrata“ te kao bi se utvrdili uvjeti otplate. Važno je spomenuti da će budući objekti biti niskoenergetski, odnosno, u gradnji će se koristiti postojeći poticaji za štedljive kuće – naglasio je Koračević i dodao da interes mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja u Bednji postoji, što potvrđuju i provedene ankete.

 

Ključne riječi

Komentara 3

KR
krka
14:05 01.03.2011.

Kaj se mešate v Bednju? To je čačičev pašaluk, bu on radil stanove, Coning ionak nema posla. Kojih 700€/m2??? Kaj ste vi pri sebi? Bar mora biti 1100, inače se nikaj ne zaradi! Da je Bednja njegov pašaluk /kupil je se okolo / bude Vam dokaz broj minusa kaj bum dobil za komentar!

ME
mellifera196666
14:10 01.03.2011.

Kaj na Bednji više nije Jarnjak gazda?Pogospodil se je,sad je Zagrepčanec!

ZA
zagorec1
00:04 02.03.2011.

Pa cim se tu spominje Koracevic (citaj Cacic) svima je jasno tko bu zvlekel kraci kraj! Bednjanci !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije