Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE!

Kutle u Mostaru, vještaci sumnjaju u nalaze, a sprema se tjeralica

kutle
Foto: Robert Soldo/VLM
1/5
22.10.2010.
u 08:00

Kontroverzni tajkun nije dočekao uručenje presude u Hrvatskoj prema kojoj ga čeka više od dvije godine zatvora. Obrana ga opravdava medicinskim razlozima.

Miroslav Kutle, koji je u rujnu pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora u slučaju Gradski podrum, od prošlog tjedna više nije u Hrvatskoj. Kako se nije pojavio na ročištima u drugim procesima koji se vode protiv njega u Zagrebu, prijeti mu pritvor i međunarodna tjeralica. Kutle je u Širokom Brijegu, a iz mostarske je bolnice u zagrebački Općinski kazneni sud stigla medicinska dokumentacija da ima problema sa srcem te da treba mirovati! No sudski vještak kardiolog dr. Josip Vincelj iz KB Dubrava pregledao je tu dokumentaciju i zaključio da je Kutle sposoban doći na raspravu.

Bolesno srce

Sutkinja Rahela Valentić, koja mu sudi u jednom od nekoliko procesa koji se vode protiv njega, jučer je spis poslala kaznenom vijeću suda, koje će odlučiti o Kutlinu pritvaranju. To zapravo znači da će sud Kutli odrediti pritvor i raspisati za njim međunarodnu tjeralicu ako se u nekoliko isućih dana ne vrati u Zagreb. Hoće li se Kutle vratiti ili pridružiti osuđenicima i optuženicima koji su sklonište od hrvatskih pravosudnih organa pronašli u BiH brzo će biti jasno.

Kutle je u Širokom Brijegu od prošlog tjedna kada nije došao na rasprave u Zagreb. Obrana je tvrdila da je bolestan pa je sutkinja R. Valentić obvezala obranu da dostavi medicinsku dokumentaciju, koja je stigla iz Mostara. U njoj se navodi da je Kutle 12. listopada došao u bolnicu žaleći se da ga steže u prsima pri opterećenju – bržem hodu po stubama te da je psihički opterećen, slabo spava, a povremeno mu srce preskače. Mostarski mu je liječnik preporučio mirovanje i kardiološku obradu ergometriju, navodeći mogućim da boluje od angine pectoris. Kutle je pozvan da se javi u Mostar na ultrazvuk srca baš u četvrtak kada mu je bilo ročište u Zagrebu.

Presuda na oglasnoj ploči

No sutkinja je odmah pozvala vještaka dr. Vincelja koji je pregledao nalaz iz Mostara i zaključio da kod Kutle postoji tek sumnja na anginu pectoris te da pri tom stupnju angine pectoris nije potrebno mirovanje pa je sposoban doći na sud. Vještak je naveo i da je mostarski nalaz kontradiktoran jer istodobno preporučuje Kutli mirovanje i da se podvrgne ergometriji – trčanju na biciklergometru.

Sutkinja je u četvrtak dala nalog policiji da odu na Kutlinu zagrebačku adresu i dovedu ga na sud, no policija ju je izvijestila da nitko ne otvara vrata njegova doma. Kutlin odvjetnik Milan Radaković kazao je da nema kontakta s Kutlom, ali je sud podsjetio da je dosad uredno dolazio na rasprave. Ako se vrati u Zagreb, čeka ga poziv suca za izvršenje sankcija koji će odrediti kaznionicu u kojoj će služiti kaznu prema presudi u slučaju Gradski podrum. Kako mu sud nije uspio uručiti tu presudu, prije tjedan dana izvješena je na oglasnu ploču suda i treba proći još tjedan prije nego što sutkinja pošalje nalog za izvršenje. Ako Kutle ostane u BiH, tamošnji bi sud trebao odlučiti hoće li prihvatiti presudu Kutli ili će ju izmijeniti.

Komentara 110

LO
lopata
09:53 22.10.2010.

nekada smo ratovali sa srbima a jednom cemo sa hercegovcima

OB
-obrisani-
10:49 22.10.2010.

Djoganio pozdrav prijatelju:-)))))) Sta ima kod tebe?

OB
-obrisani-
08:29 22.10.2010.

Slažem se Ova budala Kutleša nije našem Polanćecu ni do koljena Ta ipak je Polančec maznul 400 miliona,što Kutleši nebi uspjelo ni za 200 života Hebrang

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije