Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda na 102 stranice

Kutle: Švorc sam! Sutkinja Sakač: Ne vjerujem da ste socijalni slučaj!

Miroslav Kutle
Igor Kralj/PIXSELL
02.10.2009.
u 19:22

Nije naveo da prima socijalnu pomoć ili naknadu za nezaposlene pa je sud zaključio da ima prihode...; Ako ima svog branitelja, onda ima i za troškove suda od 108.000 kn

Na čak 102 stranice sutkinja Rahela Sakač obrazložila je zašto su Miroslav Kutle i četvero nepravomoćno osuđenih krivi za malverzacije u privatizaciji Gradskog podruma kojima je Kutlina Globus grupa početkom 90-ih nezakonito stekla više od milijun kuna u dionicama Gradskog podruma.

Najavljene su žalbe
Konačan pravorijek na jednu od najopsežnijih pisanih presuda, koja je otpremljena optuženicima, a na koju su ljetos najavili žalbe, donijet će Županijski sud. Kutle je osuđen na tri godine zatvora, negdašnji čelnici Gradskog podruma Mario Piškurić na godinu, Ilija Milišić na godinu i tri mjeseca, Dragutin Mužić je uvjetno osuđen, a nekadašnja direktorica Globus interijera Nives Simeunović dobila je dvije godine i osam mjeseci.

Uz to što se od Globusa oduzima 1,2 milijuna kn, optuženici moraju solidarno platiti sudske troškove od 108.000 kn. Iako je Kutle, protiv kojega je u tijeku 9 kaznenih postupaka, naveo da nema imovine ni prihoda pa ne može platiti ni sudske troškove, sudu je to bilo teško povjerovati.

– Nije na sudu naveo da prima socijalnu pomoć ili naknadu za nezaposlene, nije tražio branitelja po službenoj dužnosti (traže ga siromašni, op. a) već je sam angažirao branitelja (M. Radakovića, jednog od poznatijih odvjetnika, op. a), pa je sud zaključio da Kutle ostvaruje prihode iz drugih izvora... napisala je sutkinja zašto mora podmiriti troškove.

Prošlo je 17 godina
Kaznu od tri godine sud smatra primjerenom. Olakotnim su Kutli uzeli neosuđivanost, uredni dolasci na suđenje, to što je otac dvoje malodobnika i što je prošlo 17 godina. Otegotna mu je količina kriminalne djelatnosti, a sud smatra da će kazna utjecati na njega da se ubuduće kloni sličnih postupanja.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar beg
beg
10:24 03.10.2009.

pa sigurno govori istinu da je svorc jer taj sat i te naocale su sigurno isto ukradeni ili su placeni ukradenim novcem i posto se zakonom moze sad oduzeti sve sto je steceno kradom i prevarom on je svorc a treba mu skinuti i gace pa nek hoda gologuz

ZL
zlatka
19:30 02.10.2009.

Očekuje od Pavića 220 milijuna za svoj udio u Holdingu. Kako ih Pavić ne može namaknuti pokušao je HEP-u prodati upravo za tu cifru zgradu EPH no Mravak nije bio zaniteresiran. Onda su počele njegove nevolje, kako je ignorirao Pavićeve glasnike da će imati neprilike ne kupi li zgradu nevolje su počele i to u medijima koje drži EPH.

IN
insekticid
23:05 02.10.2009.

zašto je udba žrtvovala baš kutlu? bit će da je to trećerazredni igrač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije