Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST ZA PJEŠAKE Stanovnici Vodeničke ulice traže sanaciju jedne od znamenitosti Kutjeva

Kutjevo: Stari most prijeti urušavanjem

05.11.2008.
u 15:42

Jedna od povijesnih znamenitosti Kutjeva, drveni most s kamenim temeljima koji prelazi preko Kutjevačke rike, u vrlo je lošem stanju, pa mu je neophodna žurna obnova, upozoravaju stanovnici tamošnje Vodeničke ulice.

Voda oštetila temelje
– Stari kameno-drveni most dotrajao je i opasan za pješake, pa ga je nužno što prije popraviti – kaže Branko Miličević, koji ima kuću u blizini tog znamenitog zdanja. Njegove drvene grede i daske na plohi preko koje se hoda istrunule su, a temelji i nosači mosta obzidani kamenom oštećeni jer je voda iz rijeke isprala žbuku između kamenja.

– Sada postoji opasnost da se most uruši sam od sebe jer te velike komade kamena ništa ne povezuje – ističe Miličević i dodaje da su stanovnici Vodeničke ulice prije 20-ak godina vlastitim radom i novcem obnovili most koji je ponos sjevernog dijela Kutjeva ispod obronaka Krndije.

Most sagrađen prije više od stoljeća služi pješacima, a ondje se igraju i mališani, pa su ugroženi zbog njegovog sadašnjeg stanja, stoga su stanovnici toga dijela grada od mjerodavnih zatražili sanaciju zdanja.

Radovi početkom 2009.
– Zajedno s predstavnicima Grada Kutjeva pregledali smo oštećenja te dogovorili da osiguramo novac i to saniramo početkom sljedeće godine – kaže mr. Miroslav Taborski, voditelj Vodnogospodarske ispostave Orljava-Londža. Sanaciju predviđenu za proljeće 2009. potvrđuje i kutjevački gradonačelnik Ante Pavković.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije