Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cro-fog

Kutinjanin izumio prijenosni zaprašivač protiv komaraca

stjepan sviben
06.08.2013.
u 14:55

Uređaj je namijenjen borbi protiv komaraca na manjim površinama, oko kuća, vikendica...

Domišljati Kutinjanin Stjepan Sviben predstavio je uređaj CRO-FOG, prijenosni zaprašivač za borbu protiv komaraca na manjim površinama, oko kuća, vikendica...

- Za razliku od nekih uređaja na struju koji postoje ovaj je puno učinkovitiji, jer nije ovisan o kabelu i električnoj energiji, proizvodi znatno više magle kojom zaprašujemo uz učinkovitiju iskoristivost kemikalije koja može zaprašiti čak i nekoliko hektara zemljišta - objašnjava 53-godišnji elektrotehničar.

Cijena uređaja je trenutno 1.500,00 kn plus PDV, zbog male serije, a ako hrvatska javnost prepozna ovaj proizvod, Svibenu je cilj pokrenuti ozbiljnu serijsku proizvodnju, čime bi i cijena bila znatno niža.

>> Pogledajte fantastične fotografije zaprašivanja komaraca u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije