Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ironično o presudi

Kusturica: Gotovina bi mogao dobiti Nobelovu nagradu za mir

emir kusturica
PA/PIXSELL
30.11.2012.
u 08:33

"Kada si u prilici da pobiješ stotine tisuća ljudi, a ubiješ samo par tisuća, odmah se kvalificiraš za neku nagradu", piše Kusturica

Ante Gotovina mogao bi dobiti Nobelovu nagradu za mir, u ironičnom je tonu poručio Emir Kusturica u kolumni za beogradske Večernje novosti. Poznati filmski redatelj smatra da, ako je nagradu mogao dobiti američki predsjednik Barack Obama unatoč vojnom angažmanu u Afganistanu, nema prepreke da nobelovac postane i hrvatski general.

"Ako je u Oluji protjerano više od 200.000 Srba s teritorija Hrvatske, i to nije zločin i general je slobodan, onda u pitanju mora biti neko humano djelo koje nam čini međunarodna zajednica. General nije u Oluji pobio sve što je mrdalo ispred njega, a mogao je?! U tom slučaju jasno je da ima materijala za Nobelov odbor za mir", piše Kusturica i nastavlja:

"Davno su prošla vremena Majke Tereze i tipova koji trtljaju o humanosti i na terenu pomažu gubavim, leproznim i bolesnim. Mnogo je ljudi na planetu. Valja to počistiti! Nema više vremena za humanistička i egzistencijalistička naglabanja kao što su to činili sedamdesetih i osamdesetih. Sada je na snazi novi koncept. Kada si u prilici da pobiješ stotine tisuća ljudi, a ubiješ samo par tisuća, odmah se kvalificiraš za neku nagradu."

Kusturica piše i da je egzodus Srba iz Hrvatske "završni čin djelovanja dueta Starčević – Pavelić".

"Teoretičar i koljač nisu do kraja, u Drugom svjetskom ratu, proveli svoju ideju o uništenju srpskih civila. Starčević je stvorio ideju: trećinu Srba u Hrvatskoj pobiti, trećinu prevesti na katoličku vjeru i trećinu protjerati", navodi Kusturica koji se čudi kako je zbog etničkog čišćenja osuđen srpski policajac Milan Marić, a Gotovina nije.

"Kako je Gotovina očistio Hrvatsku od Srba, Martić je optužen za etničko čišćenje Hrvata koji čine 95 posto stanovništva Hrvatske", piše Kusturica zaključujući na kraju da je "Europa katolički projekat i cijena je ulaska u to društvo visoka".

>> VIDEO Kusturica čestitao češkim prosvjednicima: Albright je krava

Komentara 48

RU
RUKOMET333
19:18 01.11.2016.

A boze mili sto lova radi. Daj mu jos malo pa odrece se svega. Za koju godinu je Kinez:

TS
ti shiba
15:23 24.02.2015.

Zasto davati prostora bolesniku ? Emir na SRPSKOM znaci kralj !!! Znaci moze davati svoje misljenje o svemu i svacemu, od postanka svijeta na ovamo !?

DO
dobravečerhr
09:49 30.11.2012.

Psihijatri neka kažu svoje a ja kao stomatolog moram reći da ovaj lik jaaako rijetko pere zube...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije