Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi SASTAV

Kurz: Ključni resor EK je priznanje za povjerenika Hahna i Austriju

Sebastian Kurz
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.09.2014.
u 15:30

Johannes Hahn na novu dužnost stupit će 1. studenoga ove godine, nakon što imenovanje potvrdi Europski parlament

Nakon što je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u srijedu službeno objavio sastav svoje Europske komisije, vezano uz izbor Austrijanca Johannesa Hahna za povjerenika za europsko susjedstvo i pregovore o proširenju, oglasio se je i šef austrijske diplomacije Sebastian Kurz.

- Srdačno čestitam povjereniku Johannesu Hahnu na novoj zadaći u resoru politika susjedstva i proširenje. Upravo aktualan razvoj događaja pokazuje, koliko je značajna uspješna politika europskog susjedstva. Osim toga, proširenje u smjeru Zapadnog Balkana od velikog je značaja za cijelu Europu - stoji u izjavi austrijskog Ministarstva za Europu, integraciju i međunarodne odnose na čijem je čelu Kurz. Austrijski ministar istakno je da je uvjeren kako će Hahn kao povjerenik EU-a i nadalje davati značajan doprinos razvoju Europe, jer cijelo svoje dosadašnje iskustvo europskog povjerenika za regionalni razvoj može unijeti na novo područje za koje je upravo zadužen.

 - Želim mu mnogo uspjeha – nakon poljoprivrede, vanjske politike i regionalne politike, Austrija je ponovno odgovorna za jednu od središnjih zadaća EU – to je sjajno priznanje za Hahna i cijelu Austriju - zaključio je šef austrijske diplomacije.

Hahn će na novu dužnost stupiti 1. studenoga ove godine, nakon što imenovanje potvrdi Europski parlament. Rođen je 1957. godine u Beču i doktor je filozofije. Član je austrijske Narodne stranke (ÖVP). U austrijskoj vladi bio je tri godine ministar znanosti i godinu dana ministar pravosuđa, a u Europskoj uniji bio je povjerenik za regionalnu politiku od 2010. godine.

Kao član austrijske Vlade i kasnije povjerenik EK za regionalnu politiku Hahn je bio veliki zagovornik brzog ulaska Hrvatske u EU, a nakon njenog ulaska je ukazivao na značaj solidnih priprema RH za korištenje EU fondova i priprema Partnerskog sporazuma 2014. do 2020. godine, kao i svih relevantnih operativnih programa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije