Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrana ribolova

Kurnatari najavili ustavnu tužbu za zaštitu ljudskih prva

'IPL-PULA -RIBARENJE  NISTA LJE?PSE NEGO KAD POCNU TOPLIJI DANI PA RIBARENJE POSTANE UZITAK  FOTO DUSKO MARUSIC ribolov  zalaz sunca  sunce'
Duško Marušić/PIXSELL
24.09.2012.
u 14:24

Kako je naglasio Ivan Božikov, na otocima na kojima nemaju ni vode ni struje nije moguće višednevno uskladištenje hrane

– Rješenje inspektora Davora Cukrova o zabrani ribolova protuzakonito je, neustavno i bez ikakvog znanstvenog utemeljenja. Prema Zakonu o zaštiti prirode u nacionalnim parkovima, dopušteno je bavljenje ribolovom i poljoprivredom na tradicionalan način i te se djelatnosti mogu samo ograničiti, ali ne i zabraniti – kazala je Branka Šimat, predsjednica Mjesnog odbora Kornati, koja je danas na konferenciji za novinare u Šibeniku, uz načelnika općine Murter-Kornati Ivana Božikova i predsjednika udruge Kurnatari prof.dr. Vladimira Skračića, govorila o zabrani ribolova za osobne potrebe u NP Kornati.

Ne poništi li Ministarstvo zaštite okoliša rješenje o zabrani ribolova, doneseno lani u prosincu, najavljeno je podizanje ustavne tužbe za zaštitu ljudskih prava, ali i građanski neposluh. Najviše problema zbog zabrane ribolova za osobne potrebe Murterani očekuju u skorašnjoj berbi maslina.

Kako je naglasio Ivan Božikov,  na otocima na kojima nemaju ni vode ni struje nije moguće višednevno uskladištenje hrane pa su, dok traje berba, Murterani prisiljeni na izlov ribe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije