Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ustaški promotor"

Kurir: Teror nad Srbima – Thompson širi strah u Vukovaru

thompson
Marko Prpić/Pixsell
16.09.2011.
u 09:51

Najavljeni koncert Marka Perkovića Thompsona u Vukovaru izazvao je "strah i zebnju među tamošnjim Srbima".

Ovim naslovima beogradski desničarski tabloid Kurir najavljuje "koncert ustaškog promotora Marka Perkovića zakazan za 24. rujna u vukovarskoj općini Trpinja, u kojoj Srbi čine većinu". Kurir je u panici pobrkao mnogo toga, pa i mjesto održavanja koncerta – on neće biti u Trpinji (koja, usput, nije vukovarska nego samostalna općina), već na Trpinjskoj cesti, ulici u Borovu naselju koju srpski ratnici iz '91. pamte po zlu.

Koncert Marka Perkovića Thompsona najavljen za 24. rujna u Vukovaru izazvao je "strah i zebnju među tamošnjim Srbima" jer "Thompson je osvjedočeni promotor ustaštva, a svojim pjesmama podsjeća na Domovinski rat i potiče mržnju prema Srbima", piše Kurir, dodajući kako "u nekoliko pisama koje smo dobili iz Vukovara i okolice Srbi navode da nakon Thompsonova koncerta očekuju divljanje njegovih obožavatelja i strahuju za svoju sigurnost".

Crnogorac: Ako Srbi budu ugroženi, otkazat ćemo koncert

– Ljudi govore o nekom suživotu Hrvata i Srba, a organiziraju koncert osvjedočenog ustaše, srbomrsca i pjevača domoljubnih pjesama, i to kod spomenika njihova heroja koji je uništio srpske tenkove. Ulaz je besplatan, a svaki put kad se tamo nešto događa, skupina poštovatelja lika i djela branitelja zalazi u srpska sela i lokale, pravi gluposti, izaziva nerede, maltretira zatečene Srbe, a pred svim tim policija zatvara oči i nitko ne snosi posljedice! Srbi na dan takvih događanja moraju zatvoriti svoje lokale, kafiće, pekare, frizerske salone – navodi, kako tvrdi Kurir, jedan od stanovnika Trpinje.

Predsjednik zajedničkog vijeća općina Vukovar Dragan Crnogorac kaže za Kurir da još nije čuo da će se koncert održati, ali će se potruditi da, ako procjene pokažu da će Srbi biti ugroženi, otkaže koncert.

– Inače, u takvim situacijama policija je već naučila iz iskustva kako pojačati osiguranje i zaštititi Srbe. Sigurno je da ćemo se i mi obratiti mjerodavnom ministarstvu i policijskoj upravi i zatražiti da osiguranje bude na nekoj višoj razini. Thompson stvara zapaljivu atmosferu i njegovi bi pristaše mogli prouzročiti probleme. Vidjet ćemo tko organizira koncert, a pokaže li se da su neredi mogući, tražit ćemo, možda, otkazivanje koncerta – tješi čitatelje Kurira Dragan Crnogorac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije