Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEVER IRAKA

Kurdske snage uz zračnu pomoć SAD-a zauzele najveću iračku branu

Kurdi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
17.08.2014.
u 20:23

Amerikanci su izvijestili da su uništili ili oštetili 19 vozila Islamske države

Kurdske snage na sjeveru Iraka uz zračnu pomoć američke vojske preuzele su kontrolu nad branom Mosul koju su 7. kolovoza bili zauzeli militanti Islamske države, izvijestili su kurdski dužnosnici.

Operacija zauzimanja strateški važne brane, inače najveće u Iraku, počela je jutros. Amerikanci su izvijestili da su uništili ili oštetili 19 vozila koja pripadaju militantima Islamske države, kao i kontrolne točke.

Hoshyar Zebari, Kurd koji je do prošlog mjeseca bio irački ministar vanjskih poslova, rekao je za BBC da su kurdski borci, takozvane pešmerge, naišli na snažan otpor pri borbi za branu. Sljedeći je cilj, dodao je, ukloniti militante iz doline Nineveh kako bi se omogućio povratak manjina. Naime, tisuće kršćana i Jezida napustile su svoje domove bježući od boraca Islamske države.

>> Na temperaturi od 50 Celzijevih stupnjeva majke i djeca umiru na putu do slobode

>> U vojsci ISIL-a nalazi se oko 300 državljana BiH

Komentara 44

AG
Agricola
21:29 17.08.2014.

Bravo Kurdi. Bit će Kurdistan samostalna i suverena država kad-tad, jer na kraju priče samo nacionalizam, i garancija i pravo svake naciju na neovisnu i suverenu nacionalnu državu je rješenje problema. Zato će pravi nacionalist uvijek podržati i Kurde i Škote i Baske i sve ostale prave narode u pravu na nacionalnu državu, i zalagati se za ukidanje takvih besmislenih anacionalnih projekata kao što su Irak, Španjolska, Velika Britanija, BiH, jugoslavija...

TO
tomacat
21:00 17.08.2014.

A tko je drugi stvorio i naoruzao te militante ISL ciji su saveznici bili u susjednij Siriji (zasto raspolazu desecima Humwie vozila i Hrvatskih rucnih bacača) ,tko im ih je dao???? Naravno da Ameri,tko uništava Irak od 2003 do danaana današnjeg, Siriju,Libiju,zasto nas BBC i Vecernji ne izvjestavaju o blagodatima demokracije u tim zemljama koju su im posijali Ameri i njihovi saveznici???

TO
tomacat
21:08 17.08.2014.

Sposobnost logičnog razmišljanja prosječne osobe gutača zapadnih medija ponekad zapanjuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije