Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosje Sirija
Povratak na članak

Kurdi su još 2015. vjerovali da će ih od turskog upada u Siriju prije zaštititi Rusija nego SAD

Za Rusiju je zajednički interes borba protiv terorizma i 'ometanje separatističkih planova' u Siriji. Njome se kurdsko pitanje politički otima iz agresivne turske retorike

Komentari 5

I1
ing-12345
22:15 26.11.2019.

Sramotna izdaja svojih saveznika Kurda zu budućnosti će SAD-u vratiti kao bumerang u budućnosti jer nitko im više ne vjeruje. Sa ovim sramotnim činom SAD su pokazale da nisu nikakav saveznik i da će svakom svom savezniku zabiti nož u leđa kad tad.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:59 27.11.2019.

i tako kurdi postaju još jedan narod u nizu u čijem oslobađanju i uopće opstanku je ključna rusija, to su bili i bugari, kojih danas ne bi bilo da nije bilo carske rusije i volje i spremnosti na gubitke, da se bugari oslobode turaka i sačuvaju, opstanu, kao narod. danas bugar rusu to vraća na malo drugačiji način, okretanjem leđa... rus je principijelan, on se ne miješa u unutarnje stvari neke zemlje, on je uvijek za suradnju na fer temeljima, i obostranom uvažavanju interesa, posebnosti... siriju je razorio zapad, i bilo bi vrijeme da počne plaćati račun za to.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
07:00 27.11.2019.

Rusija je uvjek pomagala malim i slabim narodima.Nije otimala kolonizirala kontinente. Ni drzala narode u ropstvu ili rezervatu. Nitije izvlacila iz njih bogastva.sto se tice Kurda otisli su na pogresnu stranu. Vjerovali su Amerin dok je obican narod volio Ruse. .Na kraju Rusi ih spasvaju od turskog maca. Dok sam bio u Njemac.ima sam par Kurda poznanika dobri ljudi i nisu zadrti u religiju. Sasvim normalni muslimani su veceinom ima i krscana . Ima onih koji vjerujeu u sunce.Potomci su Iranski korjena i plemena. Imaju u svom kalendaru i nekoliko krscanski svetaca.Sa zenama mozes slobodno govorit komunicirat . Nisu zadrti kao ove bitange razni Arapi ili Turci ubit cete.Disu moji domaci Amerikanci sto su veci Ameri od svih amera. Nista nepisu nekad su kmecali po portalin visili navijali. Kako ce Rus propasti u Sir zaglibiti kako ce sankcije odraditi svoje. Razni prijatelji Sirije itd.Dije Pusicka izgubi Sir naftna polja koce to platit.Radi se o stotinama miliona pametna nema sta. Hvala Rusima sto je skoro sva Sir slobodna jos malo i Turci su zaustavljeni zahvaljujuc Rusima .A dasu bili sa Rus od prvog dana Kurdi bi dalekoi bolje prosli jer imaju velike simpatije za njih.Ovim putem pozdravio bi razne Portase Ivaneistine razne navijace da ne kmece po portalin.Za neke nije politika vec lopata i mjesalica..I nek ne kmece po portalima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.