Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Al-Baghdadi

Kurdi: Kalif je ubijen, Iračani: Samo je ranjen

Abu Bakr al-Baghdadi
Foto: Reuters/ PIXSELL
20.01.2015.
u 20:38

Za sada, sve što obavještajna služba ima je da je on nakon početaka zračnih udara od strane koalicije napustio Irak i nalazi se u gradu Raka

Zloglasni šef Islamske države Al-Baghdadi je mrtav, kažu Kurdi, dok je irački premijer rekao da je samoproglašeni kalif ranjen. Dok kurdski mediji prenose da je lider Islamske države Abu Bakr Al-Baghdadi ubijen u zračnom napadu saveznika u Gweru, irački premijer Haidar Al-Abadi rekao je kako je vođa Islamske države Al-Baghdadi teško ranjen u iračkim zračnim udarima na grad Al Qaem na granici Iraka i Sirije.

Obje tvrdnje ubrzo su demantirali borci Islamske države tvrdeći kako njihova kalifa dugo nema u javnosti zbog sigurnosnih razloga, ali da je dobro, živ i zdrav. Isto tako najavili su da će se njihov vođa uskoro obratiti preko njihove novopokrenute TV postaje “Kalifat Channel” i govoriti o stanju u Islamskoj državi te o njihovim daljnjim planovima i potezima. To nije prvi put da je u javnost izašla informacija o smrti i ranjavanju Al-Baghdadija.

Za sada, sve što obavještajna služba ima je da je on nakon početaka zračnih udara  koalicije napustio Irak i nalazi se u gradu Raka, u Siriji, glavnom uporištu Islamske države odakle vodi sve operacije. Ondje ima mnogo skloništa i može nesmetano upravljati Islamskom državom.

>> Islamska država za dvoje Japanaca traži 200 milijuna dolara

Komentara 13

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:53 20.01.2015.

Ranjen? Mrtav? Bez brige, napravit će od blata Cion novog Golema da harači.

Avatar slaven0
slaven0
01:58 21.01.2015.

It's just a flesh wound

Avatar intimus500
intimus500
12:10 21.01.2015.

i da je ubijen .. kao da je on to sve izmislio .. čovjek je samo primjenjivao što ga je učila njegova vjera ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije