Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUK NA UTUK

Kuran ipak spaljivan u New Yorku

spaljivač Kurana
NYDN
12.09.2010.
u 16:20

Organiziranog spaljivanja nije bilo, ali su pojedinci u New Yorku i na još nekoliko mjesta ipak našli za shodno da oskrnave muslimansku svetu knjigu

Iako je suludi pastor Terry Jones odustao od paljenja Kurana, njegovu destruktivnu ideju prihvatio je jedan od prosvjednika koji su u subotu, na godišnjicu tragedije 11. rujna, prosvjedovali protiv izgradnje džamije na Manhattanu - neimenovani muškarac trgao je stranice muslimanske svete knjige i palio ih. Shvaćajući potencijalnu opasnost takvog čina, većina okupljenih se zgražala, a pojedinci su to nazivali glupošću.

- Jesi li ti Amerikanac? Glupost, glupost - vikao je jedan od okupljenih, na što je spaljivač odgovorio: - Ako mogu oni spaljivati američku zastavu, mogu i aj spaljivati Kuran. Amerikanci se ne bi smjeli bojati da izraze svoje mišljenje..

Nakon što je spalio nekoliko stranica Kurana, muškarca su s mjesta događaja udaljili njujorški policajci. No, ispratili su ga samo nekoliko metara dalje, nakon čega je on slobodno odšetao s ostatkom Kurana u ruci. Novinare koji su ga stali zapitkivati, neznanac je ignorirao.

Još jedan muškarac je na ulici u New Yorku trgao stranice iz Kurana i dijelio ih prolaznicima, pozivajući ih da ih iskoriste umjesto toaletnog papira. Trganje i paljenje stranica iz Kurana zabilježeno je i u Kentuckyju.

Za to vrijeme, protuamerički prosvjedi u Afganistanu traju već nekoliko dana, a u Londonu su radikalni islamisti spalili američku zastavu. Učinili su to pred američkim veleposlanstvom, kazavši da je to njihov odgovor na spaljivanje Kurana u New Yorku. (Inače, za one koji ne znaju, Amerikanci svoju zastavu smatraju posebnom svetinjom i imaju vrlo stroge propise o dodirivanju zastave, uključujući i detaljan opis načina preklapanja kad se smota; američka zastava se ne smije na jarbolu ostaviti da leprša preko noći, nego se svaku večer mora svečano spustiti i ujutro podizati.)

Tako svijet sa zebnjom strahuje hoće li se taj “tuk na utuk” proširiti i eskalirati do većih razmjera. U New Yorku je deveta godišnjica napada na Blizance tako protekla u napetoj atmosferi i s dva prosvjeda - onog protiv gradnje islamskog centra u blizini Grand Zeroea i onog protiv šikaniranja muslimana, na kojem su bili i neki Amerikanci

Ključne riječi

Komentara 98

OB
-obrisani-
00:57 13.09.2010.

koje budale nanesu više žrtava ?

OB
-obrisani-
13:57 13.09.2010.

aaaa reica mi daje minuse, ljubomorna je što skicam tajanu hehehe, reice srce pusica koj Tur Ajfel leti franerom ka tebi hehe

OB
-obrisani-
00:23 13.09.2010.

--------->Leoni Upravo tako Ako ti religija dopušta suicid da bi sa sobom u pakao poveo i druge ljude, koji nemaju veze sa tvojom boleštinom, onda si zločinac a ta kvazi -religija je produžena ruka zločinačkih umova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije