Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI DOŠAO KRAJ PRESKUPIM KVADRATIMA

Kupujete li nekretninu? U ovim hrvatskim gradovima pale su cijene kvadrata

Panorama Grada Karlovca
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
23.05.2024.
u 08:29

U skupini gradova s nižim prosječnim oglašavanim cijenama kvadrata nalaze Karlovac, Bjelovar, Osijek i Slavonski Brod

Dobra vijest za sve koji kupuju stan. Naime, prema podacima oglasnika Crozilla.com, u pojedinim hrvatskim gradovima cijene nekretnina tijekom ožujka počele su padati. Tako se u skupini gradova s nižim prosječnim oglašavanim cijenama kvadrata nalaze Karlovac, Bjelovar, Osijek i Slavonski Brod. Karlovac je dosegao prosječnu cijenu kvadrata od 1719 eura, dok Bjelovar bilježi mjesečni pad od 3,3 posto s prosječnom cijenom od 1826 eura.

Slavonski Brod bilježi pad od 0,5 posto i prosječnu cijenu kvadrata od 1978 eura, dok je Osijek od njega 30 eura jeftiniji, prenosi Poslovni.hr. Jadranski gradovi poput Poreča i Opatije zadržavaju visoke cijene stanova, ali s blagim promjenama u ožujku. Poreč bilježi pad od 0,3 posto, dok je prosječna cijena tamošnjih kvadrata iznosila 3671 euro.

Opatija, kao luksuzna destinacija, ostaje visoko pozicionirana s prosječnom cijenom od 5140 eura, uz minimalan pad od 0,2 posto. Pad bilježi i Makarska u kojoj su cijene na mjesečnoj razini bile niže za 0,4 posto, pa je prosječna cijena iznosila 3515 eura po kvadratu. U jednakom su postotku cijene u Puli porasle i popele se na 3074 eura po kvadratu.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju da Dubrovnik s cijenom od 5686 eura i Zadar s 3476 eura zadržavaju stabilne cijene.  

GALERIJA Znate li koji hrvatski proizvodi su hit u svijetu i regiji? Jednu od njih Saudijci smatraju nacionalnim brendom

Panorama Grada Karlovca
1/16

– Podaci o oglašavanim cijenama stanova pokazuju dinamiku tržišta nekretnina te potencijalnim kupcima i prodavateljima pružaju uvid u kretanje cijena na određenim područjima. Unatoč raznolikim promjenama, valja imati na umu to da prosječne tražene cijene uglavnom variraju od stvarnih prodajnih cijena jer odražavaju želje prodavatelja – rekao je Mladen Matijević, regionalni direktor tvrtke Indomio d.o.o., koja drži mrežu portala za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com, prenosi tportal.

 

Komentara 4

Avatar gremo20
gremo20
09:25 23.05.2024.

nisu toliko problem (visoke) cijene nekretnina, koliko niske plaće! Sada kada smo dio EU, svi Europljani mogu kod nas kupovati nekretnine, a kako su kod njih plaće 3000-5000 eura mjesečno (pa i više), a kamate niske, jasno je da su im nekretnine na našoj obali i dalje povoljne! Interes ne-državljana RH za kupnjom nekretnina opadat će s rastom cijena po m2 jer će se cijene približiti EU prosjeku i više neće biti atraktivne. Međutim, očekivati nekakav trajni veći pad cijena po m2 je iluzija... Dakle da bi nekretnine postale dostupne našim građanima, nužno je da se plaće udvostruče jer sadašnje plaće omogućuju samo preživljavanje, a ne i investiranje viška novca/štednje

PR
pravedno
09:16 23.05.2024.

U Slavoniju, tamo kupiš 3 kuće što u Zagrebu platiš 1 stan.

DU
Deleted user
09:09 23.05.2024.

Veliki optimizam. Kad rastu onda je rast dvoznamenkast a kad padaju onda padaju na drugu decimalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije