Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bombe u cvjetnjaku

Kupio kuću pa dobio i dvorište prepuno zakopanog oružja

bombe
05.05.2010.
u 16:14

Kada je ovih dana Bernard dio dvorišta počeo preuređivati u cvjetnjak, štihača je na 20 centimetara dubine zapela, a pažljivim pregledom shvatio je da je riječ o povećem najlonskom smotuljku s ručnim bombama.

Kupivši nedavno prizemnicu u Ličkoj ulici 38 u brodskom naselju Budainka, Bernard Kramarić i njegova supruga Martina nisu ni slutili kakve će neugodnosti i strah proživjeti. Jer, kada je ovih dana Bernard dio dvorišta počeo preuređivati u cvjetnjak, štihača je na 20 centimetara dubine zapela, a pažljivim pregledom shvatio je da je riječ o povećem najlonskom smotuljku s ručnim bombama!

Bogato nalazište

– Medicinski sam tehničar i po prirodi posla bio sam sa deminerima na razminiranju pa se prizora bombi u najlonu samo koji centimetar od vrha štihače nisam previše uplašio, ali ništa nisam dirao – priča on. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu brzo su stigli i preuzeli omot sa 17 komada bombi M-75 i ručne proizvodnje. Nakon njihova odlaska nastavio je uređivati dvorište i samo 20 cm dalje od mjesta gdje su pronađene bombe, štihača je opet zapela. Pirotehničari su opet pozvani te su utvrdili da je ovaj put riječ o omotu s pet komada tromblonskih mina i kilogramom plastičnog eksploziva. No, i pola metra dalje Bernardova je štihača u zemlji opet zapela, a trećim zaredom policijskim izvidom utvrđeno da je riječ o smotuljku sa 47 komada detonatorskih kapisli i 10 m sporogorućeg štapina.

Ne zna se krivac

– Nakon svega samo se nadamo da ubojitih naprava u našem dvorištu više nema. Ne želimo ni pomišljati kakva je tragedija nas i našu djecu mogla pogoditi – kažu supruzi. U PU brodsko-posavskoj, pak, doznali smo da je bilo dosta pronalazaka bombi i eksploziva u napuštenim ili prodanim kućama, ali su svi srećom završili bez stradanja. Slučaj Kramarićevih razlikuje se jedino u tome što se ne može utvrditi krivac. Bivši su vlasnici, naime, umrli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije