Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPALA I TREĆA JAVNA DRAŽBA

Kupili bi dobar posao i autobuse, a ‘staro željezo’ neka ostane AP-u

kolodvor
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
29.04.2014.
u 11:00


Slamar predlaže da se sva imovina AP-a, odnosno autobusi, autobusni kolodvor i nekretnine u Gospodarskoj ulici prodaju zasebno. Sindikati su protiv

Niti na trećoj javnoj dražbi održanoj jučer na Trgovačkom sudu u Varaždinu nije bilo zainteresiranih kupaca za imovinu Autobusnog kolodvora Varaždin u stečaju.

Nema ponuđača

Stečajni upravitelj AP-a Velimir Slamar zato je predložio da se na idućoj dražbi sva imovina AP-a, odnosno autobusi, autobusni kolodvor i nekretnine u Gospodarskoj ulici prodaju zasebno. Tom su se prijedlogu oštro usprotivili prisutni predstavnici sindikata, a nije ga prihvatila ni sutkinja.

- Cijena nekretnina je možda niska, ali mi nemamo ponuđača. S druge strane imamo ponudu kupca s našeg područja koji bi kupio autobuse, preuzeo poslovanje i 90 posto radnika AP-a sa svim pravima koja imaju sada – pojašnjavao je Slamar zašto je razdvojena prodaja jedina opcija.

Siniša Miličić, predstavnik sindikata u AP-u, pak je kazao kako ima drugačije informacije.

- Imamo informaciju da je jedna velika grupacija poslala pismo namjere za kupnju kompletnog AP-a i mislimo da bi prodaja “u paketu” bila u interesu AP-a. Rasparceliran način prodaje bi pojedinim tvrtkama omogućio da za male novce kupe ono najbolje što AP ima - dobar i uhodan posao i autobusne linije, a nama da ostane “staro željezo” – kazao je Miličić.

Još 15 posto jeftinije

Sutkinja je na kraju odlučila da uvjeti prodaje do iduće dražbe ostaju isti, odnosno da se kolodvor prodaje zasebno, ali da se autobusi i nekretnine u Gospodarskoj ulici prodaju “u paketu”.

- Važno je da se kolodvor lijepo preuzme, ali i da se nekretnine dobro prodaju - zaključila je sutkinja i prihvatila prijedlog za smanjenje cijene sve imovine za dodatnih 15 posto.

Na idućoj dražbi, zakazanoj za 6. lipnja, autobusni će se kolodvor tako prodavati po cijeni od 6,7 milijuna kuna, a autobusi i nekretnine u Gospodarskoj ulici po cijeni od 42,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, AP je 2010. godine završio u stečaju, a danas, poslujući u stečaju, zapošljava oko 400 radnika. Posljednjih nekoliko godina posluje “s plusom”.

Komentara 2

DA
damjanovic
11:24 29.04.2014.

Kazu dobar i uhodan posao pa zasto se prodaje i tkoje ovdje lud A ja toje Hrvatsko podezece treba ga unistit

VA
valek000
12:10 29.04.2014.

Ne piše koliki su dugovi koje bi novi vlasnik trebao preuzeti. Uz to, zaboravlja se da je netko po nalogu s vrha, prije smrti bivšeg vlasnika Biškupa koji je pokopao AP, namjerno napuhao vrijednost tvrtke za privatnu korist. Zbog neracionalnog poslovanja sada ispaštaju putnici koji moraju masno plaćati izrazito lošu uslugu, a Županija umjesto da poduzme mjere, jer je dužna za svoje stanovnike organizirati javni prijevoz, plaća isto tako preskupu uslugu za srednjoškolce. Da toga nema AP bi propao jer ne bi imao putnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije