Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Kupci POS-stanova mirno prosvjedovali zgradama od kutija

prosvjed,varaždin,pos (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
18.05.2013.
u 11:46

Uglavnom je riječ o mladim obiteljima koje su do sada prosječno za stanove u izgradnji uplatili i do 50 tisuća eura. Međutim, svi rokovi dovršetka gradnje već su odavno probijeni

Dvadesetak oštećenih kupaca POS-stanova u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu simboličnim građenjem zgrade od kartonskih kutija mirno je prosvjedovalo na središnjem varaždinskom trgu. Uglavnom je riječ o mladim obiteljima koje su do sada prosječno za stanove u izgradnji uplatili i do 50 tisuća eura. Međutim, svi rokovi dovršetka gradnje već su odavno probijeni.

Nositelj projekta POS-a u Varaždinu je Javna ustanova Gradski stanovi koja je već duže vrijeme u financijskim problemima i nema novca za skoro dovršenje POS zgrade. Vlasnici su ogorčeni jer bankama moraju plaćati rate kredita za stanove u koje ne mogu useliti.

U zadnjih nekoliko tjedana oštećeni vlasnici stanova su održali više sastanaka s predstavnicima grada, padala su i obećanja o brzom rješenju problema, ali konkretno nije ništa dogovoreno, a ni potpisano. To je i razlog zašto oštećeni vlasnici najavljuju podizanje tužbe protiv Javne ustanove Gradski stanovi.

>> Već prevareni stanari više ne vjeruju pustim obećanjima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije