Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRAVILNIK

Kupci bengalki bit će evidentirani

12.12.2008.
u 14:34

I prije nego što novi zakon o navijačima ugleda svjetlo dana policija je odlučila stati na kraj huliganstvu na stadionima.

– Prema novom pravilniku o prodavaonicama pirotehničkih sredstava, koji je donesen 5. prosinca, svaki kupac signalnih pirotehničkih sredstava bit će evidentiran – najavio je Stipan Pranjić, inspektor Inspektorata za proizvodnju i promet eksplozivnih tvari.

Među signalna pirotehnička sredstva spadaju i bengalke, koje hrvatski navijači koriste kao jedan od najdražih ukrasa na nogometnim stadionima.

Pravilnik kojim se nalaže evidencija svih kupaca signalnih pirotehničkih sredstava samo je jedan od pet pravilnika koje je MUP uskladio s kriterijima Europske unije.

Borbu protiv zloupotrebe pirotehničkih sredstava MUP vodi već 15 godina svojom operativnom akcijom “Mir i dobro”, a zadnjih nekoliko godina akciji se pridružio i Ured dječje pravobraniteljice.

– Djeca najbolje uče na primjeru. Pozivam roditelje da djeci pokažu što je dobro i tako ćemo spriječiti stradavanja djece koja, posebno u ovom blagdanskom razdoblju, dolaze u kontakt s pirotehničkim sredstvima – rekla je Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu.

Naglasila je kako proizvođači i trgovci trebaju preuzeti dio odgovornosti prema društvu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije