Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPASIO MU ŽIVOT

Kupači u bazenu u Đakovu uočili besvjesnog 24-godišnjaka, spasitelj ga izvukao i reanimirao

spasitelj
08.08.2016.
u 17:24

Ovlašteni spasitelj, odmah nakon što je u bazenu uočio mladića bez svijesti, skočio je u bazen, izvukao ga iz vode te reanimirao sve do dolaska djelatnika Hitne medicinske pomoći

Gradski bazeni u Đakovu i PU Osječko-baranjske županije izvijestili su danas o događaju od 5. kolovoza kada su kupači, oko 13.40 sati, u vodi uočili tijelo o besvjesnom stanju. Reagirao je odmah spasilac na bazenu.

- Djelatnik bazena izvadio je iz vode 24-godišnjaka te ga reanimirao do dolaska Hitne medicinske pomoći, koja ga je prevezla u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da je u komi, navode iz PU.

Oglasili su se i s Gradskog bazena navodeći kako građani prilikom osvježenja trebaju biti svjesni i rizika kojemu se izlažu.

- Đakovački Gradski bazeni imaju organiziranu 24-satnu redarsku službu i licencirane spasitelje. Koliko je to važno potvrdilo se proteklog vikenda, kada je ovlašteni spasitelj, odmah nakon što je u bazenu uočio mladića bez svijesti, skočio u bazen, izvukao ga iz vode te reanimirao sve do dolaska djelatnika Hitne medicinske pomoći, stoji u priopćenju tvrtke Univerzal koja skrbi o Gradskom bazenu u Đakovu.

Poslije toga događaja još jednom upozoravaja kupače da poštuju kućni red Gradskih bazena, odnosno, da se otuširaju prije ulaska u bazene kako bi prevenirali temperaturni šok organizma, da ne konzumiraju hranu i alkohol u neposrednoj blizini bazena i ne skaču u bazene.

>> Dvije tragedije u samo sat vremena: Pred očima kupača ubio ga iz kubure, 15 km dalje utopio se 29-godišnjak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije