Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANOGRADNJA Uskoro gradnja treće višestambene zgrade

Kupaca ima za sva 22 stana

06.02.2009.
u 17:21

ČAKOVEC – Obavljene su sve pripreme za skori početak gradnja već treće višestambene zgrade iz sustava poticane stanogradnje u Čakovcu. Ova će biti u predjelu Martane. Nositelj posla je Gradsko poduzeće Stanorad u suradnji s Gradom, koji uz naknadu ustupa građevinsko zemljište i izvodi komunalnu infrastrukturu. U izvještaju koji je na posljednjoj sjednici predočio članovima Gradskog vijeća direktor Stanorada Andrej Gregorec obrazložio je da ponešto kasni početak projekta zbog promjene uvjeta kreditiranja banaka, na što je utjecala opća financijska kriza koja je zavladala.

Unatoč tomu, stanovi će biti dovršeni do prosinca ove godine. Kompletna dokumentacija za gradnju je sređena, dobivena je potvrda glavnog projekta, kao i izrađen izvedbeni projekt. U tijeku je potpisivanje ugovora s kupcima sva 22 stana, koliko će ih u zgradi biti. Jedanaest kupaca, mahom mlađih ljudi, kreditno će se zadužiti kod banaka, sedmero ih stanove plaća gotovinom, a preostala četiri kombinirano kreditom i gotovinom.

Cijena četvornoga metra stambenog prostora sagrađenog po sustavu “ključ u ruke” iznosi 1150 eura. Ukupna je vrijednost posla deset milijuna kuna. Kao najpovoljniji izvođač radova na javnom natječaju odabrana je tvrtka Tekeli projekt-inženjering iz Murskog Središća.

Nadzor nad gradnjom obavljat će RBA Consalting, IGH i Stanorad. Zasad je čakovečki model poticane stanogradnje najprihvatljiviji i najjeftiniji za rješavanje stambenih problema za mlade obitelji. Gradnji treće višestambene zgrade u Martanama pristupilo se jer je iz prethodne zgrade na starome sajmištu ostalo još četrdesetak zahtjeva, kojima se tamo nije moglo udovoljiti. Kako je i u Martanama bilo više interesenata nego što se gradi stanova, Grad će zacijelo nastaviti s ovim modelom stanogradnje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije