Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kupac trafostanice u Brodu: Želim izvući barem neku korist za građane

trafostanica
Ivica Galović/VLM
28.10.2009.
u 17:33

Iz ove mučne situacije želim izvući bar neku korist za građane Slavonskog Broda, kaže Zoran Grgić; Brođanin rođenjem, Grgić je danas 
član NATO- tijela u Njemačkoj.

Jedno od najvećih iznenađenja hrvatskoj javnosti prije dva dana priredio je Zoran Grgić, Lipovčanin rođen u Slavonskom Brodu, koji je na javnoj dražbi, provedenoj nad nekretninama u vlasništvu Slavonskog Broda, kupio trafostanicu u središtu grada namjeravajući je ustupiti HEP-u ako ta tvrtka oprosti dug za struju najsiromašnijim Brođanima.

Za ovih dvadeset kvadrata zemljišta i objekt Grgić se obvezao platiti 25 tisuća kuna, gotovo trećinu više od procijenjene vrijednosti trafostanice.

U borbi protiv terorizma
– Iz ove mučne situacije, u kojoj će moj rodni grad, a time i njegovi stanovnici ostati bez imovine, htio sam izvući bar nešto dobro. Velika je nezaposlenost i brojni Brođani teško skupe novac i za kruh, a nekmoli za režije. Kad sam vidio da se na dražbi nudi i trafostanica, odlučio sam je kupiti kako bih je zamijenio za oprost dugova za struju najsiromašnijim Brođanima – kazao je Grgić.

Malo ljudi zna da je taj Slavonac jedan od istaknutijih hrvatskih geostratega, član Vijeća za nadzor sigurnosno-obavještajnih službi Sabora Republike Hrvatske te član uglednog PFPC-a, NATO-ova konzorcija obrambenih akademija i obavještajnih studija sa sjedištem u njemačkom Garmisch Partenkirchenu. Grgić je pri ovom ekspertnom tijelu u kojem su okupljeni obavještajni stručnjaci zemalja NATO-a član radne skupine za borbu protiv terorizma.

Hrvatski branitelj
Mijenjanje slavonskobrodske trafostanice s HEP-om za oprost duga potrošačima nije prva dobrotvorna akcija koju Zoran Grgić čini. Već niz godina neformalni je sponzor sinjske Alke jer svim alkarima osigurava rukom rađene čizme i dio opreme koju izrađuju slavonskobrodski majstori postolari, a podupire i rad Udruge političkih zatvorenika.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća i sam je proveo pola godine u istražnim zatvorima u Banjoj Luci i Požegi zbog verbalnog delikta. Nakon izlaska iz zatvora, tadašnja omladinska organizacija, tvrdi, predložila je da ga se izbaci sa Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu na kojem je u to vrijeme studirao te je sam prešao na zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Domovinski rat dočekao je kao diplomirani inženjer strojarstva te pristupio postrojbama ZNG-a i Hrvatske vojske. U saborskom vijeću prolazi mu već drugi četverogodišnji mandat.

Spreman za dogovor
Kako Grgić tvrdi, prije odluke o natjecanju na licitaciji nije se ni s kim savjetovao već je sve držao u tajnosti sve dok se nije pojavio u sudnici slavonskobrodskoga Općinskog suda kako bi iznio svoju ponudu.

– Prije dražbe nisam razgovarao s Elektrom, nisam nikome otkrivao namjere. Tek kad sam bio siguran da sam dobio trafostanicu i izlicitirao najpovoljniju cijenu, još u sudnici sam pravniku HEP-a natuknuo da sam spreman na nagodbu. Pojavila su se nagađanja da je trafostanica zapravo već otprije Elektrina, no ako je to točno, zašto su se natjecali na dražbi, zašto su nudili novac za nešto što je već njihovo?

Već sam razgovarao s glasnogovornikom HEP-a Radomirom Milišićem, objasnio mu sve, a on mi je rekao da će moj prijedlog prenijeti upravi tvrtke. Očekujem da se najsiromašnijim Brođanima oproste dugovi za struju u malo višem iznosu od cijene koju sam platio za trafostanicu jer te bi dugove Elektra ionako jako teško naplatila ili ih uopće ne bi naplatila od potrošača koji nemaju ni za kruh – kazao je Grgić.

Sada se intenzivno bavi geopolitičkim istraživanjima, ali i proučavanjem mikroekonomije hrvatskog sela te je nedavno kupio i manje zemljište pokraj Andrijevaca na kojem planira zasnovati poljoprivrednu proizvodnju.

Ključne riječi

Komentara 2

GA
gabriela
19:54 28.10.2009.

Ne mogu vjerovati da netko može kupiti trafostanicu! Pa to mi je van svake pameti. Šta to znači da ja sutra mogu kupiti rasvjetni stup koji se nalazi u mom dvorištu i onda radit s njim šta mi je volja???? Nenormalno.

OB
-obrisani-
20:30 28.10.2009.

BRAVO:Zoran Grgić pitam se da li bi ijedan od hrvatskih lopova (smranader i ostali veleizdajnici ! ) ikad učinili takvo što !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije