Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna na placu

Kumice štrajkale jer su im razmjestili klupe

trznica01
kristina štedul fabac/pixsell
10.01.2011.
u 16:47

Zakupci su prosvjedovali napuštanjem štandova pa je odlučeno: sutra se vraćaju na stare pozicije

Unatoč učestalom izražavanju nezadovoljstva, neuobičajeno je da zakupci prostora na karlovačkoj tržnici prosvjeduju napuštanjem radnog mjesta. Upravo se taj “štrajk” dogodio jučer, i to zbog – razmještaja klupa. Umjesto okomito u odnosu na ulaz, postavljene su vodoravno. Drugi razlog je, kažu, povećanje troškova najamnine.

– Mi proizvođači i prodavači koji smo ovdje dva ili tri puta tjedno ostali smo bez mjesta. S nama se ništa nisu dogovarali. Stvarno ne znam što će biti dalje. Sada za cijelu klupu plaćam 1300 kuna mjesečno, što je besmisleno, no nisam u mogućnosti ne raditi – kaže prodavačica Štefica.

Kada kaže da je “ostala bez mjesta”, misli na stalno prodajno mjesto. Direktor tvrtke OTP tržnica d.o.o., vlasnika karlovačkog “placa”, Niko Pervan, kaže da je stari razmještaj klupa bio nelogičan, zbog čega su se odlučili za novi.

Ukinuta je rezervacija

– No, zbog lošeg odjeka odlučili smo vratiti stari razmještaj klupa – kaže Niko Pervan.

Suprotno tvrdnjama “kumica”, kaže da nije povećana najamnina, nego da je ukinuta rezervacija.

– Imali smo slučajeve kada netko plati rezervaciju pet klupa za cijelu godinu, a onda prostor zjapi prazan ili je dan u podnajam. Sada se plaća mjesečni najam od 1100 kuna, odnosno 1300 s PDV-om. Ako netko poput Štefice dolazi dva puta tjedno, moći će plaćati dnevni najam od 36 kuna za cijelu klupu, pa i 12 kuna za trećinu. Trgovci sad mogu uštedjeti i do 85 kuna – objašnjava Niko Pervan.

Štefica se pita zašto nije omogućeno da se ona dogovori s kolegama o podjeli plaćanja mjesečnog najma, a Pervan odgovara da trgovce u tome nitko ne priječi.

– Problem je u tome što je svatko imao svoje stalno mjesto, ali to više neće biti moguće. Kad plate najamninu, trgovci će dobiti klupu – kaže Niko Pervan.

Štedi se na struji

Nastavlja da je u 2010. godini mnogo uloženo: napravljen je solarni sustav grijanja, obnovljeni su prostori uprave, promijenjena je rasvjeta, čime se uštedjelo na potrošnji električne energije, uređena je toplinska stanica, a uskoro će se natkriti i vanjski štandovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije