Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukobi u Makedoniji

Kumanovo dan poslije: Potresne fotografije nakon krvave bitke

kumanovo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
11.05.2015.
u 10:04

NATO je zatražio transparentnu istragu o tome što se zapravo dogodilo kad su policijske snage ušle u pretežno albansko susjedstvo u Kumanovu

Makedonska policija sinoć je završila akciju protiv skupine naoružanih Albanaca u kojoj je poginulo 22 ljudi. NATO je zatražio transparentnu istragu o tome što se zapravo dogodilo kad su policijske snage ušle u pretežno albansko susjedstvo u Kumanovu.

Odgovornost za napade preuzela je Oslobodilačka narodna armija (ONA). Makedonski mediji javljaju da su među uhićenim vođama terorističke skupine koja je izvela napad i bivši telohranitelji albanskih političara sa Kosova i iz Makedonije.

Kako izgleda Kumanovo nakon akcije pogledajte u fotogaleriji.

>> Gotov očevid u Kumanovu, među uhićenima bivši Haradinajev tjelohranitelj

Komentara 22

BR
brojevi
12:25 11.05.2015.

Sve mi to liči na događaje u ex Jugoslaviji iz1972 g. Grupa od 19 dobro naoružanih mladića iz redova HBR-a upala je na Yu teritorij s namjerom podizanja ustanka i izdvajanja Hrvatske iz Jugoslavije. Protiv mladića tkzv. *Bugojanske skupine* dignuto je 30.000 teritorijalaca, milicije i JNA. Skupina je tek nakom mjesec dana likvidirana. Ubrzo se saznalo da je glavni organizator *terorističkog napada* bila Udba s ciljem da kompromitira hrvatsku emigraciju i sam hrvatski narod, kako bi Hrvati došli na loš glas kao teroristi, ubojice.. ustaše, kako je službena SFRJ propagirala. Glavni udbaški koordinator *Bugojanske skupine* u Austriji je ubrzo uhvačen i osuđen što znam iz prve ruke jer je isti, pod lažnim imenom, stanovao kod moje rodbine. Bojim se da je scenario u Kumanovu vrlo sličan ali iz drugih pobuda i ciljeva.

MR
mrkoje
12:42 11.05.2015.

makedonci i balkanski "ukrajinci" albanci..i nepostovanje ohridskog sporazuma od strane proruske makedonije

HR
Hrvatskalatinica
12:48 11.05.2015.

makedonija sve vise lici na ukrajinu, a kuce albanaca na vukovar, sve zbog sporazuma koji se ne sprovodi (ohridski sporazum)..Hrvati trebaju to da znaju , pre nego naprave svoju procjenu ko je kriv...makedonski general u mirovini je jasno dao doo znanja da ohridski sporazum se ne postuje i da su sukobi incenirani da bi se skrenula paznja skandalima u vladi,i da je sporazum i nakon 14 godina i dalje prepreka makedoncima ka Eu a i ispravni zahtjev albanaca na sprovodjenje istog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije