Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugi trajekt nove serije

Kuma Ana Sršen želi otočanima bolji život uz novi trajekt Brač

Trajekt Brač
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
11.07.2014.
u 12:40

Istih je karakteristika kao i Kornati koji plove na liniji Ploče - Trpanj, a kuma mu je bila Janica Kostelić. Kapaciteta je 616 putnika i 145 automobila, najmodernije uređen i opremljen, a takva su i preostala dva, trajekti Krk i Mljet

Mjesec dana nakon prvog iz nove serije, trajekta Kornati, danas je u Rijeci u flotu Jadrolinije uplovio i drugi trajekt, Brač, 50-ti brod u floti najvećeg nacionalnog putničkog brodara. Uz predstavnike brodara i brodograditelja, pulskog Uljanika te gradskih i županijskih vlasti prinovi je uz zvuk brodske sirene dobro more zaželjela kuma, proslavljena paraolimpijka Ana Sršen. Kao otočanki, rekla je, izuzetna joj je čast biti kumom trajektu na kojem se osjeća "kao doma".

- Želja mi je da ovaj novi trajekt povezuje otoke međusobno i otoke s kopnom jer za otočane to znači bolji život – rekla je A. Sršen i dodala da  ovom prilikom želi podsjetiti i zahvaliti se svim pomorcima koji isplovljavaju i u izvanrednim situacijama zbog spašavanja života i novih života.

Trajekt Brač, koji će zaploviti na liniji Valbiska – Merag, istih je karakteristika kao i Kornati koji plove na liniji Ploče  - Trpanj, a kuma mu je bila Janica Kostelić. Kapaciteta je 616 putnika i 145 automobila, najmodernije uređen i opremljen, a takva su i preostala dva, trajekti Krk i Mljet koji bi trebali biti isporučeni do kraja sezone. Vrijednost prinova u floti Jadrolinije je 32 milijuna eura.

>> Kuma Janica Kornatima zaželjela dobro more

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije