Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODJELE U DRUŠTVU

Kultura otkazivanja stigla i u Njemačku: Protivljenjem trendu riskira se dobivanje etikete nacista

18.05.2023.
u 18:49

Dok u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj postoje vidljivi otpori nametanju takvog društvenog trenda, u Njemačkoj je to dosad uglavnom padalo na plodno tlo. Teško je reći je li to zbog toga što je u Njemačkoj na vlasti lijeva koalicija, zbog "grijeha prošlosti", pa se oni koji se nečemu suprotstave proglašavaju nacistima, ili zbog sve većeg broja stranaca koji znatno utječu na smjer kretanja njemačkog društva. No problem je što određeni njemački krugovi ne žele javnu diskusiju o ovome što bi s vremenom moglo dovesti do još većih nesporazuma u društvu. To bi se moglo reći i za pokušaj kažnjavanja onih koji su, navodno, rasistički nastrojeni jer im se omaklo da upotrijebe krivu riječ na krivome mjestu.

Komentara 6

Avatar Carbonado
Carbonado
19:33 18.05.2023.

Nije samo Njemačka, to je trend u svim zapadnim zemljama. (Ne)kultura otkazivanja ne vodi ničemu dobrom. A njom se ionako koriste oni čiji argumenti nemaju uporište u stvarnom svijetu; što bizarnija ideja to više histerije prema onima koji joj se opiru...

EJ
ejStef
21:43 18.05.2023.

Oni koji te nazivaju nacistom sami su najveći nacisti... No to je u Njemačkoj na razini religije koju je prihvatila država i mediji. Čak se znanstvenici otpuštaju ako se suprotstave trendu, a drugi natežu znanstvene radove da bi podilazili "trendu"... To ipak nije toliko izraženo u drugim zemljama (osim možda Austriji), no čini se da se Nijemci ništa nisu promijenili. Kako ih je jedan mali s brčićima vodio s jednom ideologijom, tako ih sada vode s drugom. Očito je stvar u narodu...

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
21:22 18.05.2023.

U 2023. ako te zovu n*cistom znači da si normalan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije