Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kukuriku vlast se prepolovila u Istri: HNS podržao IDS-ova Flegu

Istarski HNS odlučio je da će na lokalnim izborima za župana podržati IDS-ovog kandidata Valtera Flegu, a ne Kajina koji je dobio SDP-ovu podršku.
09. siječnja 2013. u 22:00 10 komentara 13 prikaza
ids,ivan jakovčić,valter flego (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Istarski HNS odlučio je da će na lokalnim izborima za župana podržati IDS-ovog kandidata Valtera Flegu, a ne Damira Kajina koji je nakon izlaska iz stranke dobio SDP-ovu podršku, piše Glas Istre.

- Nakon što su naši timovi obavili sastanke i pregovore s IDS-om i SDP-om i njihovim ostalim partnerima u političkoj utrci, odlučili smo da je Valter Flego bolji kandidat za HNS te ćemo u petak potpisati koalicijski sporazum s IDS-om - rekao je predsjednik županijskog odbora HNS-a Veljko Ivančić. HNS će sa IDS-om Ivana Jakovčića koalirati na izborima za županijsku skupštinu i župana, a sporazum se odnosi i na grad Pulu te sve druge lokalne jedinice u Puli.

- Odlučili smo se za Flega jer vjerujemo da je on u ovom trenutku bolji kandidat jer iza sebe ima iskustvo gradonačelnika u dvostrukom mandatu - kazao je Ivančić. Na državnoj razini vladajuća Kukuriku koalicija se u Istri raspolovila jer su na jednoj strani Milanović SDP i Damir Kajin, a na drugoj Čačićev HNS i Jakovčićev IDS.

>>Kajin: Jakovčić IDS vodi kao mafiju, ima svega, pa i onog bijelog

>>Jakovčić: Kajin i SDP donijet će Istri samo kaos

>>RAZLAZ Jakovčić odlučio: Više neće biti na sastancima koalicije

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • excell:

    nema morala ni etike među političarima sve su to prostitutke.....

  • dalibor.hren:

    Od onoga koji kukuriče treba skuhati juhu.

  • .:

    Bitno da je za gradonačelnika Pule SDP istaknuo onu nakazu od ocvalog SKOJ-evca i unuka Titovog zločinca, oops partizana kojeg je osobno Tito nagradio ručnim satom koje unuče sada ponosno nosi i dokazuje da mu djeda nije bio obični zločinac nego "de luxe" !