Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSKUPLJENJE ZDRAVSTVA
Povratak na članak

Kujundžićev plan ušteda: Poskupjet će dopunsko, manje u bolnice i na bolovanja

U ministrovu planu nabrojeno je sedam reformskih mjera s ukupnom uštedom od 485 milijuna kuna do 2020. godine

Komentari 27

DU
Deleted user
13:37 12.07.2017.

to su gluposti, obzirom da se smanjuje broj hrvatskog puka u hrvatskoj treba smanjiti broj saborskih zastupnika, gradova i općina proporcionalno padu stanovništva od cca 20% pa i više, nakon toga treba zabraniti besplatno liječenje u hrvatskim bolnicama svim "tobože" hrvatima koji ne žive i ne rade u RH, isto vrijedi i za penzionere koji su se vratili a cijeli radni vijek radili negdje drugdje, a nama koji živimo i radimo ovdje izvolite osigurati 10x bolje zdravstvo jer ovo je sramotno!

VL
Avatar AGRAM
AGRAM
13:51 12.07.2017.

Kao prvo trebalo bi povratnicima iz inozemstva (čitaj gastajbajteri) pa i onima koji su još živi ukinut osnovnu policu zdravstvenog osiguranja. Sigurno nije pošteno da su oni za zdravstvo izdvajali u zemljama u kojima su radili, a ne u RH, a imaju jednaka prava kao i mi koji godinama iz plaća izdvajamo za zdravstvo. Isto tako takvi bi trebali biti niže na ljestvici kao primatelj organa. Znam da ispadam zločest, ali to je tako. Mislim nije u redu da onaj koji je radio vani, kupio stan, stanove, kuću, dobre automobile, apartmane, a nije hrvatskoj dao ništa, da mu ta ista zemlja poklanja zdravstveno osiguranje, a nas koji smo se tu znojili i još se znojimo nitko ništa ne pita. Takvi bi jedino mogli imati dopunsko ili dodatno, a ne osnovno. Baš bi me zanimalo da li netko vodi statistiku koliko takvih koji su radili vani troše RH novac na liječenje i lijekove. Što mislite koliko bi takvo liječenje platio u zemlji gdje je stekao mirovinu i to ne baš malu za naše uvjete.

VL
Avatar anlaser
anlaser
13:44 12.07.2017.

Da ,mi smo zdrava nacija pa zato što je to Kujunđić rekao odmah ćemo biti zdraviji. Sve starijoj populaciji skuplje dopunsko će pomoći da se bolje osjeća . Najgori ministar zdravlja ikad. Uopće ne kuži kako stvari funkcioniraju

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
13:55 12.07.2017.

Ovi nece da te prime na hitnu, ako nisi hitan slucaj, po njihovome ''hitan''. Ja se posklizla na jednoj nizbrdici, djeca trcala za loptom i mala za zabila u mene, ja tresnula i razbila koljeno. Nisam ni trebala ici na hitnu, nego nisam imala u kuci dizinfetante i dosla na hitnu ovdje u CH u bolnicu ogromnu, isti cas me primili, deset njih oko mene, osoblje sto tu dezura. Pa kako se osjecate, pa kako ste pali, pa tlak ovo ono, sve u detalje te kontroliraju,. A ovi nasi ti kazu u brk da ne dolazis, ako nisi hitan slucaj.

VL
Avatar mama mia
mama mia
14:09 12.07.2017.

Glavno da Krstičević po Americi kupuje avione, da skupo plaćamo NATO zato se ima novaca ne znam kud nas vodite razbježali smo se po svijetu ko rakova dječica a resto ne može do doktora jer se i oni razbježali a mnogi koji su ostali primaju plaću u bolnicama a rade privatno i kasiraju keš

VL
MA
majmudin
15:05 12.07.2017.

to su totalne gluposti....očito je cijela Hrvatska jedna bolnica...

VL
GO
golub
13:53 12.07.2017.

Reforma zdravstva trebala bi rezati plaće od kuljunđića pa nadalje, a ne imas zdravstveno pa dopunsko i ponovno dajes za lijekove pola mirovine

VL
NA
nas.agram
16:00 12.07.2017.

Nevjerovatno je kako nas uvijek uspoređuju s nekim, a argumentiraju samo dijelovima koji im pašu... pa tako u ovom slučaju Kujunđić uspuređuje između ostalog nas i Slovence, opravdavajući kako se kod njih daleko više ulaže u zdravstvo. Ujedno, ne uspoređuje potrošačku košaricu. OK slažem se da se premalo odvaja za zdravstvo, no tada napravite reformu kako treba: 1.Smanjite državnu upravu 2. Preustrojite državu u 4 županije, 3.Prekvalificirajte nepotreban kadar u potreban (i sami kažete da nam fali radne snage npr. u turizmu i IT sektoru, pa nemojte ih uvoziti već ih osposobite) 4.Ukinite saborske privilegije 5.SMANJITE PDV na 10% kao što je u SLO, /kada već uspoređujete) i preusmjetite sredstva u Zdravstvo i Školstvo Dakle, da ste imalo socijalni ideja vam ne bi trebalo manjkati samo da pročitate komentare,... No ne, već idemo opet uzeti od onih koji rade... Super, očigledno u ovoj državi samo majmun rade i šute., političari grabe, kriminalci se bogate.. samo dokle, što ćete kada oni koji rade odluče više ne raditi?!

VL
SI
siskic
15:11 12.07.2017.

dok je sdp-e bio na vlasti...kujunđžić jr drugačije o zdravstvu govorio.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
13:41 12.07.2017.

Treci svijet.

VL
DU
Deleted user
13:49 12.07.2017.

Poslupljenje bi mozda osjetili njemac svicarac ili austijanac.......A mi kao najbogatija drzava svijeta to nasi gradjani plate samo tako..........

VL
Avatar Oneill
Oneill
16:12 12.07.2017.

Bolovanja ako su veća od 3 % je bankrot koji se nemože popravit.

VL
SJ
staroveski.jasna
13:55 12.07.2017.

Treba smanjiiti administraciju u bolnicama, a ne da zapošljava preko veza. Neće on meni naređivati kad ću i koliko biti na bolovanju. Do sada zbog gužva na fizikalnim terapijama (čeka se i do 6 mjeseci na red, jedino ako nemaš vezu onda si odmah na redu) moram fizikalne terapije obavljati privatno. Naravno za to vrijeme bolovanja dobim manje plaće, a sve si moraš platiti ako hoćeš biti zdrav. Poslodavac pogotvo privatni neće ti nadoknaditi od toga ništa.

VL
Avatar mama mia
mama mia
22:38 12.07.2017.

U bolnicama rade čistačice koje su tetke, tetkine tetke stričevići za velike pare koje mi osiguranici plaćamo a čistoća i nije baš nekakva bar ne u bolnici u koju ja tu i tamo moram kako bi bilo da se i tu malo smanji kako bi više ostalo za one koji sve to plaćaju bilo osiguranjem ili raznim porezima

VL
MO
morska
15:06 12.07.2017.

Trebalo bi imati raznovrsna osiguranja, da sam biras sto ces imati, neke pakete. Tko nista ne uplacuje, nek ima samo hitnocu. I one iz BiH lansirati da nisu ispred nas koji uplacujemo puno.

VL
OD
odisej22
22:39 12.07.2017.

Znao sam da će ovo biti Kujundžićev "uspjeh". Nema taj imotski hvalisavac pojma o čemu se radi.Došao je nadobudan a otići će popišan.

VL
DE
deda1234
07:16 13.07.2017.

pad ...pozkupit dopunsko i nemoj se razboljet!

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
15:39 29.10.2017.

Kada bi Zdravstveno dopunsko bilo samo pišljivih 2000 kuna mj.zdravstvo bi se oporavilo već za 8 godina.

VL
DH
dalibor.hren
14:05 12.07.2017.

Zar smo mi stvarno toliki idi.oti, ovce, da nam svatko radi što hoće? Sad će poskupjeti dopunsko za otplatu dugova!? Ne plaćamo li osiguranje za sebe i svoje eventualno narušeno zdravlje?

VL
ZA
zac111
21:48 12.07.2017.

kujundzic s.e.r.o.n.j.a za h d z vise ne glasam iz vise razloga! nije moj glas bitan ali ovo slizavanje s hns-om s kojim su se gladali na nisan i ostali pa i bih lobiji i vlast su prevrsili mjeru!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.