Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritizira hdz

Kujundžić: Zastava s kninske tvrđave ne pripada nijednom kandidatu

hdz
Foto: HDZ
1/2
16.11.2014.
u 20:45

Milan Kujundžić osvrnuo se na potez kninske gradonačelnice Josipe Rimac koja je njegovoj protukandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović poklonila zastavu koja, kaže, ''pripada cijelom hrvatskom narodu''

Zastava na kninskoj tvrđavi ne pripada Josipi Rimac ni Kolindi Grabar Kitarović, ona je simbol pobjede koja pripada cijelom hrvatskom narodu, mišljenja je Milan Kujundžić, predsjednički kandidat Hrvatske zore.

- Još uvijek sam u nevjerici na vijest da je gradonačelnica Knina na stranačkom predizbornom skupu hrvatsku zastavu s kninske tvrđave uručila HDZ-ovoj kandidatkinji za Predsjednicu RH, i to s porukom da je nosi sa sobom na Pantovčak, ''kao simbol naše HDZ-ove hrvatske pobjede“. Kad bi bilo smiješno, mogao bih odgovoriti da se nadam da će se 25-metarska hrvatska zastava uskoro zavijoriti pred sjedištem NATO-a u Bruxellesu. No, ovaj igrokaz ipak je ozbiljniji od toga. Obje su pokazale da ne razumiju što znači zastava na kninskoj tvrđavi! Da ne razumiju da je nitko ne smije svojatati, pogotovo ne u dnevnopolitičke svrhe - precizirao je Kujundžić.

Dodao je i da nitko ne može osporiti zasluge HDZ-a u stvaranju i oslobođenju države jer to će zauvijek biti upisano u povijest.

- No, nitko nema pravo ni prisvajati najsvetiji dan hrvatske povijesti, dan koji pripada cijeloj hrvatskoj naciji, svim ljudima koji su sanjali nezavisnu i slobodnu Hrvatsku, bez obzira kojoj stranci pripadali ili ne pripadali. Kao što nitko nije za stranačku pripadnost pitao hrvatske vojnike koji su oslobodili Knin i Hrvatsku. Nije u pitanju materijalna vrijednost zastave, već njena simbolika. Neprikladnost ovog čina još više dolazi do izražaja ususret godišnjici pada Vukovara, dana kada cijela Hrvatska, što simbolički, što doslovno - treba stupati u jednoj koloni - kaže Kujundžić.

>>Rimac darovala Grabar Kitarović zastavu s kninske tvrđave

>>'Hrvatska je spremna za ženu predsjednicu, to će biti Kolinda i to svi kuže'

Komentara 145

IC
iz.croatia@gmail.com
22:10 16.11.2014.

Na zastavu svi imamo pravo da kazemo da je nasa Hrvatska, pa i svi oni koji zive u RH i ne vole je, trebaju javno da je postuju. Nemam nista za protiv da i svim drugim predsjednickim kandidatima po jednu poklonimo, samo ne znam tko bi je kao svoju takovu i prihvatio. Budimo realni i recimo da zivimo u RH ne radi toga sto nas je netko natjerao nego iz vlastitog nahodjenja i ljubavi prema domovini.

CR
crvenipopivan
00:19 17.11.2014.

Ćitam komentare ispod i divim se Milanu, konačno je netko u Hrvatskoj uspio ujediniti etničke Srbe nakon Slobodana, ni Miloradu to nije pošlo za rukom, bravo Milane

Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
22:51 16.11.2014.

Ja ne znam, ovo je prestrašno, ova Kolinda i ovaj Josipović će skroz izluditi Kujunđića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije