Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić:

'Ništa novo se ne događa u vezi cijene inzulina, vrijedi pravilnik od 2013.'

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
05.12.2018.
u 16:18

Vezano za najave tužbi stotinjak liječnika u dubrovačkoj bolnici zbog krivo obračunatih prekovremenih sati, Kujundžić je ustvrdio da se radi o problemu koji traje od potpisivanja kolektivnog ugovora 2012. godine

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu da se ništa novo ne događa u vezi cijene inzulina i tek će se vidjeti što će biti, ponovivši da je u tijeku postupak utvrđivanja cijena lijekova koje će plaćati HZZO za sve lijekove koji se propisuju na recept, a ne samo za inzulin.

Radi se o redovitom postupku koji HZZO provodi po istom pravilniku od 2013. godine, rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima.

"Inzulin ili bilo koji lijek - svi idu po istom modelu. Postoje skupine lijekova i ponude dolaze po skupinama. Onaj tko daje najnižu cijenu - to je osnovna lista, a svi drugi koji imaju višu cijenu idu na nadoplatu - to je dopunska lista", kazao je Kujundžić.

Upitan hoće li biti kakve promjene što se tiče inzulina odgovorio je : "To moramo vidjeti što će biti. Ništa se novoga ne događa s inzulinom. Isto se odnosi na sve lijekove".

Problem obračunavanja prekovremenih sati bit će riješen u novom kolektivnom ugovoru

Vezano za najave tužbi stotinjak liječnika u dubrovačkoj bolnici zbog krivo obračunatih prekovremenih sati, Kujundžić je ustvrdio da se radi o problemu koji traje od potpisivanja kolektivnog ugovora 2012. godine, o to će se riješiti novim kolektivnim ugovorom.

Galerija - Iako će poskupjeti dvije kune od 1. siječnja, Kujundžić traži 50 do 350% skuplje cigarete

Milan Kujundžić
1/4

"Prekovremeni sati su problem koji traje s potpisom kolektivnog ugovora od 2012. gdje su ljudi koji rade isti posao plaćeni do 16 sati po jednoj tarifi, a iza toga po drugoj tarifi. A po obveznom pravu i kolektivnom ugovoru, po tumačenju pravnika, to je plaćano uredno. To će sada biti sudski procesi i teško je unaprijed reći", kazao je.

To će biti riješeno u novom kolektivnom ugovoru, tako da takvih disproporcija više neće biti, poručio je Kujundžić.

>> Pogledajte koji simptomi će vam otkriti imate li problema sa srcem

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
18:45 05.12.2018.

Čuj ovog lažova i neradnika!

PA
pavel1001
17:09 05.12.2018.

ali ste probali,ha?

Avatar siva_sova
siva_sova
19:47 05.12.2018.

ne boli me tako da plenki i kujundžić loše vode zdravstvo, više me boli to da za par godina nećemo imati doktora a oni će naravno reći da nisu krivi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije