Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički izbori

Kujundžić kritizira Josipovića: Predsjednik ima glavu u pijesku i ne radi ništa

Kujundžić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/8
16.12.2014.
u 16:12

– Josipović je rekao da on ne može biti oporba Zoranu Milanoviću, kao i da ne može ocijeniti ovu vladu. Priznao je time da već sada imamo kancelara – nastavio je Kujundžić.

Milan Kujundžić, kandidat za predsjednika Saveza za Hrvatsku, danas je u Osijeku pred novinarima rekao kako Hrvatska zadnjih 15 godina nije imala i ne sprema se imati predsjednika države ako se dogodi scenarij koji priželjkuju dvije velike stranke.  

Karamarko je u jednom intervju razotkrio bit stvari i rekao da mu nije važan rezultat na predsjedničkim izborima jer se ionako priprema napraviti kancelarski sustav. Ako se tome pridoda da je Kolinda Grabar Kitarović prije toga morala položiti njegov ispit i pokazati svoj program, onda je razvidno da, ako bi ona bila predsjednica, imali bismo isto što i sada. Predsjednik bi bio pro forma, a kancelar Karamarko – rekao je Kujundžić napominjući kako je tragedija hrvatske države ipak to što već imamo kancelarski sustav jer da nije tako, dodao je, ne bi se događao užas koji  se upravo događa.

"Predsjednik ima glavu u pijesku i ne radi ništa"

– A događa se sljedeće: Ivo Josipović rekao je da ne može biti oporba Zoranu Milanoviću, kao i da ne može ocijeniti ovu vladu. Priznao je time da već sada imamo kancelara – nastavio je Kujundžić te najavio da će se vidjeti kako nije riječ o političkom spinu nego "o groznoj činjenici kojom se potvrđuje navedeno, a koja je na stravičnu štetu hrvatskog čovjeka, bolesnog čovjeka".

– Dogodilo se nešto u Hrvatskoj što nitko nije mogao ni zamisliti. HZZO je uz blagoslov ove vlade isplatio dvjema veledrogerijama 50 milijuna kuna kamata. Odvjetniku koji je proveo taj ovršni  postupak isplaćeno je još pet milijuna. Ako se zna da u Hrvatskoj ni jedna veledrogerija nije naplatila kamate jer je unaprijed u cijeni lijeka ukalkuliran na tenderima ili bez tendera priček ili poček od jedne godine, onda je razvidno kako ovih 50 milijuna isplaćenih kuna ide u financiranje kampanje. Je li to znao predsjednik Josipović? Trebao je znati. Potvrđuje se još jednom grozna činjenica da predsjednik ima glavu u pijesku i ne radi ništa što je u interesu hrvatskog naroda – poručio je predsjednički kandidat Kujundžić. U nastavku je objasnio kako veledrogerije u Hrvatskoj funkcioniraju tako da isporuče lijekove bolnicama ili domovima zdravlja te unaprijed znaju da će zbog nelikvidnosti i otežanog poslovanja novac dobiti sa zakašnjenjem od 210 do 700 dana.

Uvijek govori "kao da mu je ruka na Bibliji"

– Nikada nitko nije posegnuo za mogućnošću naplate kamata, a ako je to nekada netko napravio, neka mala farmaceutska kuća, onda više nije poslovala. Ove dvije posegnule su za stravičnim novcem očito ugovorenim da će ga podići iz lista hrvatskih bolesnika kako bi bio potrošen u mutne vode – objasnio je on.

Kujundžića, pak, žalosti i činjenica da, ako jedan od navedena dva kandidata bude izabran za predsjednika, Hrvatska će tada imati suverenog kancelara koji će, smatra, raditi što ga je volja.  – Ovog premijera koji je isplatio 55 milijuna onima koji su umrli, a nisu dobili pacemaker, ili onima koji će sutra umrijeti jer nisu dobili lijek za leukemiju, pozivam da žurno objasni što radi predsjednik, gdje hoda te je li Hrvatska spremna na kancelarski sustav koji priprema novi tandem Kolinda – Karamarko – naveo je Kujundžić koji je pozvao novinare da nazovu  "žurno predsjednika na odlasku kako bi objasnio što se dogodilo". Dodao je na kraju kako uvijek govori "kao da mu je ruka na Bibliji, dakle provjerene informacije".

 

>>Koji je kandidat najpopularniji na društvenim mrežama?

>>Trebamo razmotriti uvođenje obveznog vojnog roka

Komentara 57

ST
Stolic
16:42 16.12.2014.

Kao ljevicar sam razocaran Josipovicem koji se bavi partizanstvom i ustastvom, ovaj put cu glasat za Kujundzica.

BR
brenamir
17:03 16.12.2014.

Kujundžić je jedini kandidat domoljubne opcije. Moj glas njemu.

RA
ratgeber
17:08 16.12.2014.

Kujundžić opet bez rukavica! Svaka mu čast. Najiskreniji kandidat. Zato ima podršku običnih ljudi koji nisu članovi najvećih stranaka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije