Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI VIŠE NOVCA

Kujundžić: Bolnicama je teško raditi po sadašnjim cijenama

Milan Kujundžić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
30.10.2019.
u 17:10

"Stalno ispada da bolnice uvjetno rečeno ne znaju raditi, a pod takvim cijenama ne mogu raditi", ocijenio je ministar

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu se osvrnuo na moguću promjenu cjenika bolničkih usluga te poručio da je bolnicama teško raditi pod cijenama kojima im Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) plaća usluge.

"Cijene po kojima HZZO plaća bolnicama usluge su u prosjeku dva do sedam puta manje nego što osiguravajuća društva u Sloveniji, Austriji, Engleskoj plaćaju. Uistinu je po tim cijenama bolnicama teško raditi. Nekada više potroše na materijal koji ugrade nego što dobiju za izvršeni posao", upozorio je ministar Kujundžić u izjave za novinare prilikom dolaska na sjednicu užeg kabineta Vlade. 

O tome treba dugoročno razgovarati, a ako želimo imati održiv sustav, tvrdi, onda moraju i cijene biti primjerene. "Stalno ispada da bolnice uvjetno rečeno ne znaju raditi, a pod takvim cijenama ne mogu raditi", ocijenio je. Upitan tko će platiti veću cijenu, uzvratio je da ćemo svi zajedno platiti. 

"Svi se moramo miriti s time da trebamo zadržati zdravstvenu uslugu kakvu imamo u Hrvatskoj, ali da to za sobom povlači i ono što imaju drugi", rekao je, dodavši da dok druge zemlje po glavi stanovnika imaju tri do četiri tisuće eura, Hrvatska ima samo 800. Pojasnio je da nije rekao da se mora poskupiti, već tražiti rješenja za više novca. 

Što se tiče koalicijskih pregovora oko plaća učitelja, rekao je da ne zna kako tijeku pregovori te izrazio uvjerenje da razgovaraju mirno i argumentirano. 

Komentara 2

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
17:43 30.10.2019.

Hrvatska ima; 428 opcina, 128 gradova, 20 zupanija, koji svi imaju nacelnike, gradonacelnike, zupane, njihove zamjenike i pratece e e ekipe veeeelikih financijskih prohtjeva? Pa 10tak pukovnija "djelatnika" u upravama drzavnih ustanova i firmi,,,,, sa placama kakve imaju vrhunski kirurzii i inzinjeri usput,, pa cak i srednji poduzetnici, u Austriji, Svicarskoj zapadnoj i sjevernoj Europi, Kanadi,,,, i prohtjevima na racun poreznih obaveznika, od sluzbenih limuzinetina ranga najmanje Audi a6 ( sramota do Boga je vozit se u tam nekakvim Skodama Superb ili jos strasnije - Octaviama) do krkacina i lokacina,,,,,,,,,, Treba i financirati gubitke drzavnih ustanova i firmi, nastalih putevima gospodnje providnosti" i racuna po Austriji, Svicarskoj,,,,,,, kojekakvim egzoticnim otocima,,,,,,, clanova njihovih uprava (medju te se racuna i HZZO i ministarstvo zdravstva). Treba financirati i jedno 10tak tisuca (cujem da i vise) neprofitnih udruga i medija,,,,,, i jos kojesta? Tako je to u Hrvatskoj,, jerbo Hrvatska i Hrvati bez gorespomenutih i nespomenutih ekipa ljubitelja masti i slasti na tudji racun - ne moze i nesmije, jer oni su nas zaduzili i zaduzuju!!! I kako onda imati novce i za hrvatsko zdravstvo? Pa Boze moj, u kojim su se to bolnicama lijecili Hrvati u vrijeme kralja Zvonimira, kneza Branimira,,,,,,,,,, pa eto nas, jos nismo nestali.

PR
predator57
19:09 30.10.2019.

Kujunđiču, naj bolje da oduzmeš realnom sektoru 90% od zarade da bi vi mogli se razbacivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije