Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SUĐENJA MILJENKU PTIČEKU

Kuharica je vodila evidenciju koliko je obroka spravila za ‘radnike koji su kod Ptičeka’

ptiček
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
02.04.2014.
u 11:30

S prijateljima i obitelji dolazio je na ručkove i fešte u Aquacity, a račune za to nije plaćao niti potpisivao, prisjetila se tadašnja zaposlenica restorana

- Slavili su se rođendani i Ptiček je s familijom dolazio na ručkove. Ja to nisam ‘blokirala’, ali sam bilježila sve radi vlastite sigurnosti - kazala je nekadašnja kuharica varaždinskog restorana Aquacity, Đurđa Kušter (prije Holy, op. a.) jučer na Županijskom sudu u Varaždinu, gdje je svjedočila u nastavku suđenja Miljenku Ptičeku, bivšem direktoru varaždinskih Parkova i Aquacityja.

Radili na njegovom?

Ptičeka se, podsjetimo, tereti da je kao odgovorna osoba dvije gradske tvrtke oštetio za oko milijun kuna. Između ostalog tereti ga se za to da su djelatnici Parkova brali grožđe u njegovu vinogradu, ali i da je s drugim osobama u privatnom aranžmanu jeo i pio na račun Parkova u restoranu Aquacity.

Kuharica Đurđa Kušter svjedočila je jučer kako je u posebnu bilježnicu upisivala sve što je pripremala u tim situacijama, ali i koliko se obroka slalo za radnike u Parkove.- Kuhali smo i obroke za Parkove, a čula sam tada da su to obroci za Ptičekove radnike koji su radili na njegovom privatnom posjedu - kazala je kuharica Đurđa, koja je sve svoje bilježnice dala istražiteljima.

Trebao je potpisati

Osim nje, na klupu za svjedoke sjela je i Jožica Mar, tadašnja konobarica u restoranu Aquacity. Potvrdila je da je Ptiček dolazio u restoran “na ručkove i fešte”.

- U takvim situacijama trebalo je sačiniti račun o tome što se konzumiralo od hrane i pića i direktor je trebao takav račun potpisati, međutim meni on to nikad nije potpisao - kazala je Josipa- Popis ljudi koji bi u Aquacityju imali otvoreni račun, nije postojao, samo direktor je to mogao - kazala je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije