Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vandalizam

Kućica za dječju igru mora se srušiti jer će inače netko poginuti!

'Var \\u0096 27. 10. 2010., Ivanec \\u0096 Kucica je opasnost za djecu i roditelje  PHOTO:  Ljiljana Risek'
'Tezak *10'
27.10.2010.
u 17:45

Lijep drveni stol komunalni radnici odvezli su još prije jer ga je trebalo popraviti. Naime, na njemu su obijesni noćni posjetitelji ložili vatru! I posve su ga uništili.

Tužan je prizor nekad idilično uređena dječjeg igrališta, koje je prije nekoliko godina u parku između ivanečke Osnovne škole i vrtića uredila gradska uprava.

U vandalskom iživljavanju i divljanju djece, mladih, a sumnja se, i odraslih građana, igralište je posve uništeno, i to toliko da će se drvena kućica postavljena za igru i zabavu djece, nekoliko metara visoka, s toboganom, morati srušiti!

- Očito je da su je počinitelji pokušali srušiti jer je naherena! Ne samo da je neupotrebljiva za igru već je i vrlo opasna. Jači bi je vjetar mogao prevrnuti i srušiti i mogla bi pasti djeci i roditeljima na glavu. Netko bi ovdje mogao poginuti, pa ćemo je što prije morati srušiti. Bolje i to nego da se dogodi tragedija - kazao je Stjepan Cerovčec, zaposlenik Komunalne tvrtke Ivkom, koji se zgrozio kada je vidio kako je devastirano igralište.

Koliko daleko seže obijest, pokazuje i podatak da su počinitelji iz ležišta iščupali drvene stube (s čavlima!) i odnijeli ih. Razbili su i okvir ulaza, a gredu smo našli nekoliko metara dalje, u travi. Potrgali su i daske na ogradi, koje su također nestale. Lijep drveni stol komunalni radnici odvezli su još prije jer ga je trebalo popraviti. Naime, na njemu su obijesni noćni posjetitelji ložili vatru! I posve su ga uništili.

- Jednog jutra, kad smo zavirile na igralište, nismo mogle vjerovati da nema klupe! Netko ju je noću ukrao i odvezao! Na žalost, mnogi od onih koji ovdje divljaju, naši su učenici.

Žalosno je to jer i same u školi nailazimo na svakakve prizore i nered, pa se pitamo što rade roditelji i kamo je nestao kućni odgoj - rekle su nam čistačice osnovne škole, koje smo u pauzi zatekli na igralištu.

Sjele su na jednu od greda jer - klupa više nema.

Na žalost, to nije sve. Razbijeno je i sjedalo na njihaljci. Mjesto određeno za dječju igru, daleko od prometa, koje se činilo sigurnim i mirnim, postalo je upravo suprotno, nesigurno, opasno! Opasna kućica, koju će srušiti prva oluja, i čavli koje vire iz potrganih greda učinili su dječje igralište nepoželjnim mjestom, koje svi pošteni građani obilaze u širokom luku.

STJEPAN CEROVČEC

Ivkom

"Jači bi vjetar mogao kućicu prevrnuti i srušiti djeci i roditeljima na glavu "

Nazovite varaždinski Večernjak.

Nama je stalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije