Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktor Hrvatskih voda:

Kućanstva u poplavljenim mjestima će dobiti besplatni priključak na vodu

Gunja
ilustracija
01.07.2014.
u 15:36

Ukupna predviđena ulaganja u sanaciju šteta na priključcima na vodne građevine procijenjena su na 19,4 milijuna kuna

Dopunom Odluke o izvršenju Plana upravljanja vodama za 2014. u poplavljenim mjestima sva kućanstva će dobiti besplatni priključak na vodu, a to će se financirati novcem iz naknade za korištenje voda.

 - To je danas potvrdio u Rajevu Selu i direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić dok je s novinarima čekao premijera Zorana Milanovića.

- Najveći je problem što samo manji dio kućanstava u ovim mjestima je priključen na vodovodnu mrežu koja je postavljena prije godinu dana. Uglavnom su koristili bunare u dvorištima koji su sada nakon povlačenja vode, zagađeni. Svi će oni biti priključeni o trošku države na regionalni vodovod koji vodu dovodi iz zdenaca kod Sikirevaca koja je izvanredne kvalitete i sigurni više neće imati problemas opskrbom pitke vode - rekao je Plišić. Ukupna predviđena ulaganja u sanaciju šteta na priključcima na vodne građevine procijenjena su na 19,4 milijuna kuna. Sredstva će se utrošiti na rekonstrukciju i obnovu vodoopskrbnog sustava i 4226 priključka na građevine za javnu vodoopskrbu.

>> Pri dijeljenju pomoći iz Crvenog križa došlo je do 'malog nesporazuma'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije