Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Kubanska televizija prikazuje seriju o atentatima na Fidela Castra

U seriji od osam epizoda, koja se na kubanskoj televiziji počinje prikazivati 7. ožujka, bit će prikazano 638 pokušaja atentata na kubanskog vođu revolucije i države.
22. veljače 2010. u 20:44 9 komentara 2 prikaza
Fidel Castro
Foto: AFP

Serija pod naslovom "El que debe vivir" (Onaj koji mora živjeti) prati zapanjujućih više od šest stotina pokušaja da se Castra eliminira, a u reklami za seriju ističe se da su te pokušaje uspješno spriječili "organi državne sigurnosti, revolucionarne oružane snage i kubanski narod".

U prvoj epizodi priča počinje 1956. Castrovim povratkom iz izgnanstva u Meksiku i dizanjem ustanka protiv vladavine Fulgencija Batiste. Nakon preuzimanja vlasti 1959., Castro je bio na čelu Kube sve do 2006. kad se povukao zbog slaba zdravlja i državu prepustio svojem bratu Raulu. U tih 47 godina Kubanci, Amerikanci i tko sve ne su ga, što na ozbiljne što na neozbiljne načine, pokušali smaknuti ravno 638 puta, ako je vjerovati autorima serije.

Hoće li ozbiljni napadi na Castrov život biti odvojeni od onih ridikuloznih, kojih je bilo koliko i ozbiljnih, nije rečeno.

Elipso

 • Avatar grgo43
  grgo43:

  Castro se vratio iz Amerike jer je tamo studirao pravo a ne iz Meksika

 • -obrisani-:

  Kaj je Mirković i ovaj serijal radio? Vjerojatno pod radnim naslovom \"novo staro vrijeme\". Sad možemo razmijeniti filmiće i tako proširivati naše neznanje o \"velikim državnicima\". To će biti veliki doprinos kulturi oba naroda. Šteta što i Fidel nije dobio ... prikaži još!o orden.Baš bi mu odgovarao uz trenirku.

 • -obrisani-:

  grgo03 - informacije ti nisu dobre ...