Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A JOŠ JE ŽIV

Kubanska televizija prikazuje seriju o atentatima na Fidela Castra

Fidel Castro
AFP
22.02.2010.
u 20:44

U seriji od osam epizoda, koja se na kubanskoj televiziji počinje prikazivati 7. ožujka, bit će prikazano 638 pokušaja atentata na kubanskog vođu revolucije i države.

Serija pod naslovom "El que debe vivir" (Onaj koji mora živjeti) prati zapanjujućih više od šest stotina pokušaja da se Castra eliminira, a u reklami za seriju ističe se da su te pokušaje uspješno spriječili "organi državne sigurnosti, revolucionarne oružane snage i kubanski narod".

U prvoj epizodi priča počinje 1956. Castrovim povratkom iz izgnanstva u Meksiku i dizanjem ustanka protiv vladavine Fulgencija Batiste. Nakon preuzimanja vlasti 1959., Castro je bio na čelu Kube sve do 2006. kad se povukao zbog slaba zdravlja i državu prepustio svojem bratu Raulu. U tih 47 godina Kubanci, Amerikanci i tko sve ne su ga, što na ozbiljne što na neozbiljne načine, pokušali smaknuti ravno 638 puta, ako je vjerovati autorima serije.

Hoće li ozbiljni napadi na Castrov život biti odvojeni od onih ridikuloznih, kojih je bilo koliko i ozbiljnih, nije rečeno.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Glina74
Glina74
21:40 22.02.2010.

Castro se vratio iz Amerike jer je tamo studirao pravo a ne iz Meksika

OB
-obrisani-
22:07 22.02.2010.

Kaj je Mirković i ovaj serijal radio? Vjerojatno pod radnim naslovom \"novo staro vrijeme\". Sad možemo razmijeniti filmiće i tako proširivati naše neznanje o \"velikim državnicima\". To će biti veliki doprinos kulturi oba naroda. Šteta što i Fidel nije dobioo orden.Baš bi mu odgovarao uz trenirku.

OB
-obrisani-
11:12 23.02.2010.

grgo03 - informacije ti nisu dobre ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije